Арестуваха метежник на Цветан Василев, скачал върху патрулка

Полицията арестува преди минути метежника на Цветан Василев - Росен Миленов. Причината - той се качи върху един от полицейските автомобили, започна да крещи по мегафон и да набива пети върху патрулката, видя наш екип.

Протестиращи са обсадили един от входовете на Народното събрание. Някои от тях започнаха да клатят полицейските автомобили, а униформени сложиха щитове и започнаха да ги отблъскват. В същото време Росен Миленов, който се изявява ежедневно в кафявия сайт-пресцентър на Цветан Василев "Фрогнюз", се метна на капака на патрулката и започна да крещи призиви срещу властта.

Междувременно протестиращи по команда започнаха да обстрелват сградата с яйца, като за секунди тротоарът пред парламента се превърна в пързалка. Към метежниците се включиха и членове на БОЕЦ, НПО-то, което също обслужва БГ Мадоф, откраднал 5,6 млрд. лв. от КТБ и забегнал в Сърбия.

20 минути по-късно лидерът на БОЕЦ - Георги Георгиев заедно с група от негови хора опитаха да се врежат в полицейския кордон и търсеха явна провокация към полицията, но не успяха да пробият редицата от униформени. Вижда се, че на предна линия са именно членове на НПО-то на Цветан Василев и търсят сблъсъци с органите на реда, към момента обаче те са неуспешни.

Още вчера от СДВР предупредиха, че се очакват опити за ескалиране на напрежението. Агенция "Монитор" показа кои са метежниците.

Малко по-късно към буйстващите метежници се присъединиха и едри момчета с тениски на партия "Възраждане" на Костя Копейкин, които също се сбутаха с униформените. Някои от тях дори дърпаха щитовете на жандармеристи, но до сблъсъци отново не успя да се стигне.

Подобни статии