Асен Балтов ще съди "Пирогов" заради уволнението си

Бившият директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов ще заведе съдебен иск срещу болницата заради уволнението му. Това съобщи той пред бТВ. По думите му уволнението е политическо. За уволнението на проф. Асен Балтов стана ясно преди около две седмици.

“За мен това уволнение си е абсолютно политическо. Няма какво да се лъжем. С проф. Поромански съм работил добре. Говорят се неистини", категоричен е проф. Балтов. По думите му служебният министър на здравеопазването е настоявал за одит, но е бил разочарован, че не са открити нарушения. Балтов твърди, че "лошото управление" при него доказва и печалба. Над 50 милиона лева са инвестициите за последните 4 години, изтъкна бивщия директор.

"Мен ме уволняват като лекар за това, че съм нарушил някакви неща, мотивите са морално-етични. Мисля, че няма такива случаи. Като лекар всички знаят какво съм направил за хората, заяви бившият директор и специалист в УМБАЛСМ "Пирогов" проф. Асен Балтов. По думите му за да те уволнят като лекар - трябва да има много сериозно оплакване. Специалистът обаче е категоричен, че нито като директор, нито като лекар не е имало нарушаване на работния процес.

Проф. Балтов предупреди, че предостят смяна за началници на клиники в Пирогов. Според него ще бъде направено така, че "неудобните" да не могат да спечелят конкурсите. По думите му 15 човека бяха освободени от администрацията на "Пирогов".

Специалистът потвърди, че през 2017 г. е сезирал ДАНС заради "брожения" в "Пирогов". Обясни, че лечебното заведение е от стратегическите обекти за национална сигурност. Проф. Балтов каза, че е бил посъветван от специално звено в ДАНС да се подаде сигнал. Той разказа, че тогава е бил в годишен отпуск, а в болницата е имало протести, "целенасочено подготвяне", докато специалистът е бил в чужбина. "Сигналът е мое задължение, аз не мога да не го направя. Ако някои го приемат като донос - това е тяхно мнение", каза той.

Балтов отговори и дсали ще влиза в политиката. "Не, на този етап не виждам смисъл да продължи в политиката. Хората ме познават като лекар, политиката е за политиците. Няма водени разговори. Това, което се тиражира, по-скоро е като една народопсихолия", заяви още той.

Подобни статии