Атанас Атанасов от Демократична България: "Има такъв народ" да си направи аритметиката

"Хората искат политическа стабилност, съставяне на правителство, трябва да се отнесем сериозно към този знак, който са ни дали избирателите". Това заяви пред БНТ съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов.

Атанасов сподели, че според него избирателите не биха реагирали добре, ако пак бъдат пратени на избори.

"Първата политическа сила - "Има такъв народ", е тази, която трябва да си направи аритметиката. Нека след като бъдат проведени всички срещи, трябва да се направи обобщение и всяка една от политическите сили да прецени дали може да участва в това или не", заяви Атанасов.

Допълни, че няма да участват с министри и са съгласни с предложението на ИТН това да бъде правителство на малцинството, предложено от тях. Като водещ приоритет постави съдебната реформа, отчетността на главния прокурор и това хората да имат усещането, че законът се прилага еднакво спрямо всички. Призова да има монолитност, а не "плаващи мнозинства" при взимането на решения.

Атанасов обясни, че никой не може да спре ДПС да подкрепи правителството при неговото гласуване, но по думите му по-важно е да не се допусне тяхното влияние вътре в бъдещ кабинет.

Подобни статии