Атанас Атанасов от "Демократична България": Няма да допуснем в правителство, в което участваме, да има членове на бившата ДС

„Демократична България” никога не е била толкова мобилизирана, колкото е сега". Това заяви пред Нова телевизия Атанас Атанасов от ДБ.

"Винаги ще има единици, които не са доволни, не са получили това, което са очаквали. Решенията при нас се взимат демократично”, заяви още той, като така отговори на обвиненията срещу него, че еднолично е сменил водача на листата в 24 МИР - Цецка Бачева. „В тази тежка битка трябва да извадим най-боеспособните”, каза Атанасов.

Той отказа да коментира кого ще подкрепят ДБ, ако до балотаж стигнат Румен Радев – Анастас Герджиков. „Имаме си наша двойка - Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе. Тези хора са изключително качествени”, каза Атанасов. „Президентът Румен Радев политически не е независим. Той представлява левите хора и БСП”, посочи съпредседателят на „Демократична Бългалия”.

Според него е важно кои ще бъдат първите две политически сили, които ще получат мандат за съставяне на правителство. От „Демократична България” няма да допуснат в правителство, в което те участват, да има членове на бившата Държавна сигурност, увери той. Не е изключена коалиция с БСП на този етап. „Не трябва да се допуска в една коалиция да влизат ГЕРБ и ДПС”, каза още Атанас Атанасов. Той иска да види и програмата и на „Продължаваме промяната”.

Подобни статии