Атанас Зафиров, БСП: Не сме партия на статуквото, преговорите с ИТН го доказват

Разговорите с ИТН означават, че БСП не е партия на статуквото. Това заяви пред БНТ депутатът от БСП Атанас Зафиров. 

Той обясни, че очакват да бъде формирано споразумение, а каква ще бъде формулата -  ще бъде уточнено допълнително. "Трябва да е ясно какви ще бъдат приоритетите, които ще следва този кабинет. След това ще видим лицата, ще съберем колективния орган и ще вземем решение дали да го подкрепим или не", каза той.

По думите му първият препъникамък би бил бюджетът.

"За БСП е важно кой ще подкрепи правителство на ИТН. Затова и ще проведем разговори с "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!". Преговорите с ИТН продължават, в следобедните часове предстоят разговори относно социалната политика", допълни Зафиров.

Според народния представител това е едно позитивно начало.

"Ние сме удовлетворени, че ролята на БСП е оценена, без нас няма как да бъде сформирано правителство на промяната, работещо и устойчиво. Разговорите с ИТН означават, че БСП вече не е партия на статуквото", коментира Атанас Зафиров.

По думите му БСП и "Има такъв народ" имат сходство във вижданията относно индексацията на пенсиите, болниците да не бъдат търговски дружества, здравната и образователната реформа, съдебната реформа - закриването на Специализирания съд и прокуратура. Разминаваме се относно демонополизацията в НЗОК, мажоритарните избори, субсидията на партиите, каза още Атанас Зафиров.

Подобни статии