Атанас Зафиров: БСП ще бъде гарант за стабилност, предсказуемост и морал; Христо Проданов: Ще направим всичко в полза на гражданите

Атанас Зафиров

"Както по време на преговорите, така и в бъдещото управление БСП ще бъде гарант за стабилност, предсказуемост и морал", каза пред Нова телевизия зам.-председателят на БСП и на парламентарната група на "БСП за България" Атанас Зафиров.

"Стартът на новото Народно събрание трябва даде ново начало на България", каза Зафиров. Според него новото управление ще има няколко основни цели:

  • сформирането на стабилно работещо мнозинство,
  • стабилно управление,
  • приемането на важните закони като Бюджета за 2022 г.,
  • овладяването на кризите.

"Една от целите трябва да бъде и разграждането на модела "ГЕРБ", връщането на демократизма и парламентаризма в страната. Това може да стане само с работещи институции", каза зам.-председателят на БСП.

"Коалиционното споразумение трябва да бъде подписано преди обсъждането на имена за състава на Министерски съвет., каза междувременно пред БНТ зам.-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Христо Проданов. Той поясни, че за левицата са важни политиките, мерките, които ще предприеме правителството с конкретни идеи, конкретни ангажименти от всички участници в коалицията. "Така ще има сигурност, че това, за което сме се договорили, наистина ще се случи", каза Проданов

Според него най-лесно е да се търсят различията, а целта на преговорите е била да се намери това, което събира 4-те партии. "Ще направим всичко, което е правилно и разумно, в полза на гражданите", увери той.

Проданов заяви още, че нагласата е за пълен мандат на правителството, което ще бъде съставено. "Реформите, които предстоят са тежки и няма как да станат за месеци. Ние се отнасяме отговорно към ангажиментите, поети към хората", заяви Христо Проданов.

Подобни статии