Атлантида била под Бермудския триъгълник

Енергийни кристали от изчезналия остров потапяли кораби и сваляли самолети. Митичният мегаполис е описан за пръв път от древногръцкия философ Платон преди около 2300 г. Уфолозите Блейк и Брет открили с програмата Google Earth гигантска подводна пирамида край бреговете на Аляска

Изгубеният град Атлантида е виновен за мистериозното изчезване на кораби и самолети в Бермудския триъгълник, предаде в. „Дейли стар”,

Изгубеният град Атлантида е виновен за мистериозното изчезване на кораби и самолети в Бермудския триъгълник, предаде в. „Дейли стар”, позовавайки се на теоретици на конспирацията.
Огромният регион в Северния Атлантик, известен още като Дяволският триъгълник, е свързан с множество необясними инциденти през изминалите години. През тази зона преминава някои от най-натоварените корабоплавателни маршрути в света. Плавателните съдове често я прекосяват, за да стигнат до пристанища в Америка, Европа и Карибите. Трите върха на триъгълника се намират
около Флорида, Бермуда и Пуерто Рико
Един популярен канал в „Ютюб” - The Infographics show, се опита да разгадае мистерията. Авторите му твърдят, че изгубеният островен град Атлантида се намира някъде в тази обширна зона.
Теоретиците на конспирацията отдавна издирват митичния мегаполис, който за пръв път е описан от древногръцкия философ Платон преди около 2300 г. Според легендите, там са живели хора, които са били високоразвити и са постигнали върха във всички области на живота - културата, техниката и политиката. Учените все не могат да решат, дали този остров е реален, или е само красива легенда. Някои вярват, че той наистина е съществувал, и че е управлявал целия свят, преди природно бедствие да го е пратило на дъното на океана.   
Привържениците на версията, че Атлантида се намира в Бермудския триъгълник, смятат, че енергийните кристали, които древната цивилизация е използвала, за да произвежда електричество, са толкова мощни, че потапят кораби. Те също така допускат друга възможност - извънземни същества да отвличат плавателните съдове, които минават през региона.
Говорителят на видеоканала обаче признава, че на тези идеи им липсват научни доказателства, и предлага по-реалистични обяснения. Една от по-логичните възможности е известен брой кораби да са потънали на дъното  
поради повишеното ниво на метанови хидрати
които отделят газ и намаляват плътността на водата.  
Шестоъгълните облаци също се обсъждат като потенциален отговор на загадката. Тези облаци с размери между 15 и 20 мили (24-32 км) предизвикват мощни пориви на вятъра със скорост до 170 мили (272  км) в час. Те биха могли да отклонят някой плавателен съд от пътя му, а също така и да създадат огромни вълни. На последно място, известно е, че т. нар. електронна мъгла въздейства върху уредите на борда на корабите и самолетите.   
Бермудският триъгълник е само едно от многото места, към които насочват вниманието си любителите на загадки, вълнуващи се от съдбата на Атлантида. Известните уфолози Блейк и Брет Къзинс съобщиха, че са открили гигантска подводна пирамида край бреговете на Аляска, използвайки програмата Google Earth. Те публикуваха видеоклип в своя канал thirdphase-ofmoon, за да демонстрират находката си. В него се вижда мистериозна структура на океанското дъно край американския остров Чичагов (в северната част на Тихия океан). Според теоретиците на конспирацията тази подводна пирамида може да е доказателство за съществуването на Атлантида край Аляска. Според други, това може да е митичният континент Лемурия.

Подобни статии

 • Племето дропа и каменните дискове

  Племето дропа и каменните дискове

  Гробище на извънземни с 500-годишна давност. Това не е фантастика, а съвсем реален факт. Група швейцарски антрополози се натъкват на загадъчните гробове през 2009 г. по време на разкопки в Централна Африка. По техни изчисления в могилите са положени не по-малко от 200 тела, които при това са добре съхранени. „Опитваме се да изясним откъде са се появили извънземните и каква е причината за тяхната смърт”, казва през ноември 2009 г. пред журналисти в град Кигали, Руанда, антропологът доктор Уго Дети.

  4392
 • Повелителите на мухите

  Повелителите на мухите

  Те са хиляди, не – милиони. В някои дни летят на такива ята, че закриват хоризонта. Милиони мухи, за които местните жители твърдят, че изригват от ада. Това се случва в Плъкли, графство Кент. Мястото се радва на засилен туристически интерес. Носи му се славата, че е обитавано не от един и не от два, а от цели 12 призрака.

  1644
 • Superstition Mountain - Планината на суеверията

  Superstition Mountain - Планината на суеверията

  В горите на Аризона през януари 2011 г. са открити останките на трима мъже, изчезнали през юли предишната година. Къртис Мериуорс, Ардин Чарлз и Малкълм Минкс от Юта намерили старинна карта с отбелязано върху нея съкровище. Насочили се натам. Последното място, където били видени бил мотел, в който пренощували. Оставили там багажа си, като заявили, че ще се върнат. Но не се върнали никога повече...

  2060