Аз съм Дженифър Анистън

Добре де, не съм, но и аз като нея мразя да ме сватосват

Милата Дженифър Анистън! Не стига, че след „Приятели“ се снима основно в романтични кино бози, които чупят негативни рекорди в боксофиса, ами и никак не й върви в личния живот. След като за пореден път остана без мъж, все я подпитват има ли човек до себе си. Това направи и устатият радиоводещ Хауърд Стърн, а Джен чистосърдечно си призна, че няма мъж в момента и отдавна й е омръзнало приятелите й постоянно да я сватосват.

Красива, желана, известна, богата и успяла – дори такава жена като Дженифър Анистън не може да се отърве от хорските предразсъдъци, та какво остава за обикновените хора. Особено дамите. Ако си жена и качиш някой килограм, значи си бременна. Ако си несемеен мъж и на 40 години още нямаш съпруга – значи си гей (нищо, че то сега е политкоректно).

И тогава се появяват те – сватовниците. Имаме една приятелка, точно като за теб! Слуша сърбо-хърватски рок, много е симпатична и образована, как ще си допаднете! Това, което се премълчава, е че много симпатичната и образована дама, която е „точно като за теб“ много, ама много силно я боли главата.

И мен ме боли главата от сватовниците. Викат те пред блока, уж да пиете по една бира по комшийски, а ти съвсем по ергенски слизаш с домашния си анцуг и по налъми. И опса, проблем, то трябвало да се изтупаш, сякаш отиваш на премиера в Софийската опера, защото за уж невинното пиене на бира пред блока е дошла и попрезряла хубавица с вид на учителка по български език и литература. 

Оставете ме, бе хора! Не ме сватосвайте, нито мен, нито Дженифър Анистън. Всеки си има своя път и ще си го извърви. Не може да очаквате всички хора да са еднакви като по калъп.

Аз, разбира се, не отричам социалните контакти и запознанствата с нови хора. Напротив. Но сватосванията като точно в този тип филми – романтични глупотевини, в които се снима Анистън, не са по вкуса на повечето хора. Дори набедените за сватосване да си допаднат, то самата ситуация е нелепа, неловка и непредразполагаща. И повечето врати се затварят, вместо да се отворят.

Тъй че моля ви, не ме сватосвайте. Не се излагайте. Не сме в пети клас: Мими е казала на Ивка да каже на Гошко, че те харесва. Това е крачка, която всеки трябва да направи сам. 

 

Подобни статии