Азбука на френската изисканост

Какво има в гардероба на истинската парижанка

Френските жени отдавна се считат за въплъщение на стила и модата. Изисканият им външен вид предизвиква чувство на лека завист сред жените по цял свят. Изглежда, че толкова красиво могат да се обличат само момичета, които всеки ден се разхождат из улицитe на Париж, ядат кроасани и се любуват на Айфеловата кула. Но не - всяка жена може да превъплъти стила на парижанки, ако иска.

Интернет порталът AdMe посочват няколко елемента от гардероба на французойките, които ги превръщат в уникални икони на стила и модата.
1. Колани
Те могат да се използват за опасване на всичко: рокли, якета, блейзери и дори палта от овча кожа. Използването на този аксесоар прави силуета по-женствен и перфектен - във формата на пясъчен часовник.
2. Строги тъмни мокасини
Класическите мокасини никога не са напускали гардероба на френските жени. Те се съчетават добре с всякакви дрехи и придават на външния вид женствена нотка.
3. Класически дънки
Класическите дънки с права или леко клош форма са едни от най-често използваните артикули в гардероба на французойка. Те могат да се комбинират с абсолютно всякакви блузи и обувки. Освен това - модел дънки, който ви стои добре, никога няма да излезе от мода.
4. Големи слънчеви очила
За френските жени това е толкова важен аксесоар, колкото са чантата или часовникът. Най-често очилата във Франция се носят, за да завършат образа, а не за да угодят на времето.
5. Бяла широка риза
Парижанките носят свободни бели ризи, като вталените версии на това облекло вече не се срещат по улиците. Няма значение дали закопчавате всички копчета, или оставяте ризата леко разкопчана, тя пак ще изглежда стилна.
6. Ефирни рокли
Скучните, сиви и строги рокли калъфи не са за парижанките. Френските жени предпочитат свободни, безтегловни модели с обвивка или минирокли с флорален модел.
7. Класически тренчкот
Според правилата на френския стил класическият тренчкот не трябва да се закопчава с всички копчета. Основното правило при носенето на този елемент от гардероба е небрежността. Завързаният колан ще придаде пикантност на изображението.
8. Отворен топ
Един от основните критерии, на които френските момичета разчитат при избора на такива дрехи, е контурите на ключиците да са отворени. Това придава на образа нежност. Важно правило: ако горната част е ярка, тогава долната част от облеклото трябва да бъде в неутрални нюанси.
9. Експресивна и лаконична ръчна чанта
Като правило ние носим ярки ръчни чанти, а парижанките избират лаконични варианти. Този аксесоар не е основният акцент в изображението, а е неговото плавно завършване.
10. Блейзер в мъжки стил
Добре скроеното и добре прилепнало яке е един от основните акценти в гардероба на французойките. Това нещо е толкова универсално, че се носи върху класически топ и с него се съчетават многопластови комплекти с дънки, рокли, поли и дори с къси панталони.
11. Широки поли
Ако французойката реши да облече пола, тя задължително ще е свободна. Тази кройка прави външния вид женствен и дава възможност красиво да подчерта силуета, ако носите плътно прилепнал топ към полата. В този случай дължината може да бъде всякаква.
12. Плетени чанти
Парижанките ги носят целогодишно - и с лека рокля в топло време, и с шуба през зимата. И в комбинация с дънки и поли, такава чанта изглежда актуална и интересна.
13. Жилетка като самостоятелен акцент
С жилетка жените във Франция обичат да създават романтичен външен вид, като ги обличат направо на голо тяло. Но долната част от облеклото задължително трябва да е по-консервативно.
14. Сандали на платформа
Във Франция много дами прекарват лятото си в практични и женствени сандали на платформа. Тези отворени обувки могат лесно да се комбинират с всякакъв модел дрехи.
15. Червено червило
Любимият акцент на всяка французойка е рубинено червено червило. В същото време кожата на устните трябва да бъде овлажнена, а сянката - леко заглушена, така че такъв акцент да изглежда красив, а не предизвикателен.
16. Липса на чорапогащи
През есента и пролетта френските момичета носят ботуши, рокля и кожено яке без чорапогащи. В редки случаи модните жени обуват полупрозрачни тъмни чорапогащи.

Подобни статии