БАБХ провери над 500 обекта по Черноморието

Във връзка със стартирането на летния туристически сезон, в периода 1 - 6 юни 2021г. Българската агенция по безопасност на храните/БАБХ/ извърши засилени проверки на територията на областите Варна, Бургас и Добрич. Проверени са 566 обекта за търговия на дребно с храни, сезонни обекти, обекти за кетъринг, заведения за обществено хранене, туристически обекти, предлагащи услугата "all inclusive", информират от БАБХ.

Акцент при проверките са били - коректното етикетиране на храните, информацията, предоставяна на мястото на предлагане на предварително неопакованите храни, условията за съхранение на суровини и храни, температурната обработка, хигиената на обектите, личната хигиена и здравословно състояние на заетия персонал.
Сред най-често констатираните нарушения от Агенцията по храните са: необявени алергени, съдържащи се в състава на предлаганите храни, несъответствия при етикетирането на храните, предлагани на блок маси, липса на индивидуално опаковани лъжички за сладолед и др., уточняват от БАБХ.
При проверките са издадени 47 предписания и 1 акт за установяване на административно нарушение.

Подобни статии