Бахаров играе "Чамкория" в Лондон на 16 октомври

Разпродаде над половината зала за ден, билетите между 67 и 80 лв.

Звездата на Народния театър Захари Бахаров ще представи моноспектакъла си „Чамкория“ в Лондон. Това ще се случи на 16 октомври. Само за ден след обявените място, дата и час почитателите за изкуството изкупиха над половината от билетите. “Гурбет“, кратко загатна театралният и кино любимец.

 

Най-евтините пропуски са на цена от 67 лева, а скъпите места с добър изглед - от първите шест-седем реда, струват 80 лева, установи репортерска проверка. „В Дъблин също биха дошли много хора“, пише почитател. „А нас в Хага кучета ни яли“, споделя друг, на което Захари отговаря: „Не успяваме да намерим правилната зала в Амстердам, но напролет вече съм се зарекъл - Амстердам и Копенхаген. Хага е близо. Ще вземете едно влакче.“ Любопитна подробност е, че сценичният Бай Славе лично се заема да помогне на всеки фен, който изпитва затруднение с покупката на билет.

До момента моноспектакълът, извоювал си редица статуетки, търпи страхотен успех извън граница. „Това представление е чист късмет“, споделя по-рано Бахаров. Той получава награда „Икар 2018“ за водеща мъжка роля и номинация за „Аскеер“ същата година. С приз е от Международния фестивал Друмеви театрални празници "Нова българска драма" и Националния фестивал на малките театрални форми. Има още приз от Съюза на артистите и Столичната община за ярки постижения в областта на културата.

Подобни статии

 • Майкъл Енгелбрехт дирижира

  Майкъл Енгелбрехт дирижира "Бал с маски" на 28 януари

  Нидерландецът Майкъл Енгелбрехт, който е носител на първа награда от VIII-я международен конкурс за оперни диригенти Blue Danube/Bela Bartok /Стара Загора 2021/ ще застане на диригентския подиум за „Бал с маски“ на 28 януари. Маестрото е лауреат и на международния майсторски клас и конкурс за оркестрово дирижиране в Будапеща, където членовете на MÁV Budapest Symphony Orchestra го избират за победител, припомнят факти от биографията му от ръководството на най-старата извънстолична трупа.  Енгелбрехт, който е започнал професионалната си кариера едва 17-годишен  в момента е главен диригент на Филхармония Гелре в  Арнем,участвал е в майсторските класове на Ян Кобер, Иван Мейлеманс, Мариен ван Стаален, Илона Меско и Юка-Пекка Сарасте.

  52
 • Държавна опера Варна ще отбележи 266-годишнината от рождението на Моцарт с

  Държавна опера Варна ще отбележи 266-годишнината от рождението на Моцарт с "Вълшебната флейта"

  С преклонение пред великия Волфганг Амадеус Моцарт, роден на 27 януари 1756 г. в Залцбург, Държавна опера Варна ще представи неговата опера "Вълшебната флейта" на 28 януари 2022 г от 19 часа, съобщиха от екипа на операта.

  100