Бахаров мести "Чамкория" в Народния

Захари Бахаров като Бае Славе

Захари Бахаров ще се вихри в ролята на любимия си литературен персонаж Бае Славе на сцената на Народния театър. Актьорът обяви, че ще играе своя моноспектакъл „Чамкория“ по едноименната книга на Милен Русков и под режисурата на Явор Гърдев, на 5 и 6 май.

„Отменените представления на “Чамкория” от 15 март 2020 в театър 199, 18 март 2020 театър „Азарян“ и 6 април 2020 в театър 199 ще се изиграят в две поредни вечери на сцената на Народен театър “Иван Вазов”. Понеже залите са различни, се налага всеки, който има билет за някое от трите отменени представления, да го презавери на касата на Театър 199. Ако пък вече ви се е изчакало чакалото или новите дати не са ви удобни, може да си вземете парите обратно“, написа в личните си профили във Фейсбук и Инстаграм. Бахаров се извинява на всички, закупили билети, за неудобството, че трябва да върнат или презаредят билетите си на каса. „Малко е старовремско и аналогово, обаче нямаме друг начин. Трябва да се разходите до касата на 199. Аз ви обещавам, че ще си заслужава усилията“, споделя още той. Засега не е ясно дали ще бъдат пуснати допълнително билети. „Ако хората върнат билети, ще ги пуснем в продажба“, казва още актьорът. Засега не са обявени други дати в София, а следващата дата е в Летния театър във Варна на 27 юни.

„Че живеем некак си в тая злополучна България, понеже аз я мразим, обаче па я и обичам. Па защо я обичам, и с чук да ме удариш по главата, не моем да ти кажем! Аман от България, аман от тоя умерен пояс и от равномерното движение на Земята аман! Много тъп ми се види мене умереният пояс, па да не кажем и Земята! Само неодушевените неща може да са толкова тъпи, упорити и еднообразни. Извиневам се, обаче що за тъпо нещо требва да си, за да се въртиш милиарди години около една звезда?! Върти се, братче, милиарди години около една звезда! Па вземи мръдни се малко, мини нанекъде! Но не! Все едно и също до края на света! Ама тя буквално смета да прави едно и също до края на света! Неам думи!“, казва героят на Бахаров Бае Славе на път към Чамкория през октомври 1928 г.  Продължителността на представлението е 130 минути, с антракт, а смехът е гарантиран.

Подобни статии