Бате Светльо, ти си мъж...

Авторът на хита „Боли ме г*за“ се опълчи на чалгата и подпука предизборно мутрите

Снимка: Булфото Вместо да прави това, което умее най-добре - да пее, Светльо Хиподила пак напира да се занимава с политика.

Гъза ме боли, боли ме гъза.

Повече няма да пия, защото боли ме гъза.

Припев: Гъза ме боли, боли ме гъза.

На 16 октомври 2021 г. Пътна полиция отчете 12 катастрофи с 1 загинал и 18 ранени. За една от тях научиха всички. Защото потърпевшият е Светослав Витков, Светльо Витков или Светльо от „Хиподил“. И по стечение на обстоятелствата е кандидат-президент.

В драматичен пост във Фейсбук Светльо В. обяви, че е бил на косъм от смъртта и се впусна в кандидатпрезидентския маратон с летящ старт. През 2011 г., точно преди ЦИК да го заличи, защото 700 гласа не му излязоха, Светослав Витков куцукаше страдалчески с патерица. Сега предизвика сензация с твърдението, че това може да е бил опит за убийство, защото виновният за инцидента не е случаен човек.

Сценарий

Нищо не може да се каже в защита на онези лекета, които хвърчат по пътищата с риск да станат убийци. Малко обаче са тези от тях, които при такава скорост знаят кой е насреща им. А Светльо Витков описа във Фейсбук екшън – той кара с 80 км/ч, а неговият евентуален убиец – със 160. Убиецът е „учил в Югозападния университет, кик боксьор, каратист в полицейски клуб, фен на Левски…“. И последните щрихи: „Значи човекът, опитал се да ни убие, логично към момента, края на 2021 г., най-вероятно да работи в Националната ни сигурност! Вече не мога да кажа дали това е случайна катастрофа или не… Изводите оставям на вас!“.

Бате Гойко е мъж. Така се пее в песента. И бате Светльо е мъж. И веднага щом мъжки реши и той да се бори с мутрите, защото така е модерно сега, провидя една от тях: „Според мен първото, което трябва да направи нашият народ, е да не позволява на чалгата и на мутрите, и на тази мода, да продължават. Удари ме 26-годишен човек с мускули, татуировки... сигурно е слушал и чалга.”

В сферата на хипотезите – също толкова вероятно е гореописаният да е почитател и на следния хит: 

Повече няма да пия, защото боли ме гъза.

Гъза ме боли, боли ме гъза.

Събудих се аз, отворих очи. Нищо не помня от вчера обаче гъза ме боли.

Припев: Гъза ме боли, боли ме гъза.

Протест

Светльо от „Хиподил” е ясен. Пълни зали и стадиони, харесват го. Пее и на площада. Народен човек. И политикът Светослав Витков можеше да е фактор. Имаше всички шансове за това. Обещаваше да пребори системата и много хора му повярваха. Но след като взе субсидията, се кротна. Затова звучи странно, когато преди дни се присети: „Продължава личният ми протест срещу системата и начина на управление”. Като как се случва това?

„Политиката те изцежда като мръсно бельо, мито в автомивка”, оплака се веднъж създателят на ПП „Глас народен”. Но желанието е по-силно от действителността, затова ще се кандидатира до дупка. С ясната теза: „Аз искам да бъда държавен глава, първо – защото държа на държавата, и второ – имам хубава глава.“

И като музикант се пробвал така. Първо тръгнал да пише текстове, после пропял. Това е и неговият подход към политиката – малко на майтап, малко на сериозно. Някои казват, че имал чувство за хумор и бил чудесен събеседник. Други имат преки впечатления как на един концерт, в който имало проблеми с озвучаването, Хиподила избеснял и си го изкарал на публиката, като обиждал феновете на селяни. Може и това да е било на майтап. 

Повече няма да пия ракия, боли ме гъза.

Гъза ме боли, боли ме гъза.

Аз помня клуба, там беше и ти,

само че лентата скъсах, не помня - гъза ме боли.

Припев: Сърцето реве, сърцето кърви,

бяхме със тебе другари, защото гъза ме боли. 

На 50 години (направи ги на 26 януари) Светльо В. би трябвало да е достатъчно улегнал. Да не се пали лесно. Да има остра и непримирима гражданска позиция, каквато в момента демонстрира, защото е под афекта на катастрофата. И да е наясно какво иска от живота, освен да е президент. Има сериозна база. Завършил е Софийската математическа гимназия, а след това и специалност „Икономика” в УНСС. Обича да си пречиства тялото и главата... с карате. Има черен колан. Тренирал е и бокс. И изобщо не харесва обвиненията, че участва на избори само за едната субсидия. На това той отговаря така: „Ако се боря за субсидия, бих се присъединил към по-голяма партия. Това е мантра, която се лансира от медиите, но не е вярна”.

Това е той – Светльо В. Смел борец срещу мутрите и чалгата. Общественик. Смел политик. Докато не му гласуват доверие. После не го търсете. 

Не вярвам във теб, не вярвай и ти.

Аз ще си мълча, мълчи си и ти.

Нека забравим за всичко обаче, гъза ме боли.

Боли ме гъза, гъза ме боли.

Припев: Гъза ме боли (чакай бе, зная защо), боли ме гъза, повече няма да пия, защото боли ме гъза.

Подобни статии