ББР ще подпомага бизнеса на уязми групи - безработни, младежи и хора с увреждания

Групата на Българската банка за развитие (ББР) ще подпомага представителите на уязвими групи, които искат да стартират собствен бизнес, съобщиха от банката.

"ББР Микрофинансиране" ще отпуска заеми на фирми и самонаети лица, включително на безработни, младежи и хора с увреждания.
Дъщерното дружество на ББР сключи гаранционно споразумение за ползване на портфейлна гаранция с таван на загубите за микрофинансиране с "Фонд мениджър на финансовите инструменти в България" ЕАД (Фондът на фондовете). Програмата ще даде възможност на малките и средните предприятия у нас да ползват инвестиционен или оборотен кредит до 50 000 евро (97 791 лв.) при облекчени условия и с 25 на сто по-ниски лихвени проценти спрямо стандартните условия, предоставяни от финансовата институция.
Срокът за погасяването му е по-дълъг спрямо подобни продукти на финансовия пазар. Гаранционният ресурс по програмата на "ББР Микрофинансиране" е 1 милион лева, а обемът на кредитите за крайни получатели се очаква да достигне 5 млн. лева

Подобни статии

 • „УниКредит Булбанк“ се присъедини към гаранционната програма на ББР в подкрепа на бизнеса

  „УниКредит Булбанк“ се присъедини към гаранционната програма на ББР в подкрепа на бизнеса

  От началото на февруари още една търговска банка започва работа по гаранционната програма на ББР в подкрепа на малкия и средния бизнес, засегнат от мерките срещу пандемията. УниКредит Булбанк се присъединява към банките-партньори на ББР, които отпускат финансиране по обновените условия на Програма „Възстановяване“ – БАКБ, Алианц Банк България, Юробанк България, ПИБ, Банка ДСК, ОББ и Инвестбанк. Срокът за кандидатстване по антикризисната мярка е удължен до 30.06.2022 г.

   

  75
 • Плащаме 5 лв. за преиздаване на ПИН код на дебитната карта

  Плащаме 5 лв. за преиздаване на ПИН код на дебитната карта

  Ползването на банкомат официално вече не е безплатно. Това стана ясно от публикуваните в началото на годината нови тарифи за ползването на банкови услуги, съобщава Нова телевизия. Поскъпнало е и обслужването на гише.

  93
 • Пощенска банка спечели две международни награди за дигитални иновации

  Пощенска банка спечели две международни награди за дигитални иновации

  Пощенска банка бе отличена с две престижни международни награди от конкурса World Finance Digital Banking Awards 2021 на авторитетното списание World Finance, съобщиха от финансовата институция. Призовете са в категориите „Най-добра дигитална банка“ (Best Consumer Digital Banks, Bulgaria) и „Най-добро приложение за мобилно банкиране“ (Best Mobile Banking Apps, Bulgaria) за потребителите в България, които финансовата институция печели за втора поредна година и още веднъж затвърждават изключителните ѝ постижения в областта на дигиталните банкови услуги.

  92