Белгия отчита недостиг на упойки за болниците

Photo: ds1.static.rtbf.be Председателят на националния здравен синдикат в Белгия Филип Девос

В болниците в Белгия се наблюдава недостиг на упойки, съобщи председателят на националния здравен синдикат Филип Девос, цитиран от местни медии.

Той поясни, че доставките се извършват много ограничено и лекарите не знаят кога ще бъде следващото зареждане. По неговите думи на някои болници са били изпратени медикаменти за кучета и котки, като от здравното министерство уверили, че може да се използват в днешните обстоятелства.
Белгия повече от месец не може да преодолее цялостен и тежък недостиг в снабдяването. Местни фирми съобщиха, че в следващите седмици ще започнат производство на предпазни маски, които липсват от началото на епидемията от Ковид-19. Същевременно в магазините, които имат разрешение за работа в условията на карантина, все още няма постоянно снабдяване със сапун и други основни почистващи средства.
В интернет средствата за защита и почистване се предлагат на неколкократно завишени цени и рядко са в наличност. Необичайно зле работят и куриерските служби, затрупани с поръчки заради увеличените покупки онлайн.

Подобни статии