Беновска ощастливи Каракачанов с ябълка, в замяна получи книга

Лидерът на ВМРО обвини ГЕРБ, че направили Радев президент, като издигнали срещу него неизбираема кандидатура със самочувствието "и магаре да предложим, ще бъде избрано"

Красимир Каракачанов

С изтъркания си номер с ябълката се отчете за стотен път тв водещата Илиана Беновска. Този път щастливецът, който ще изхрупа ябълката на журналистката е изпадналият от парламента лидер на ВМРО и бивш министър Красимир Каракачанов. Ябълката му бе връчена с послание, че това щяло да е тренировка за президентските избори. В отговор пък ВМРО-лидерът подари на водещата книгата "Забравените апостоли на Македония”. И я увери, говорейки за себе си така: "Красимир Каракачанов е готов за всяка битка, която може да извади част от каузите на ВМРО на преден план и да бъдат поне коментирани. Не ме плаши тази битка. Личностите са важни, но личностите би следвало да следват каузите, а не личното си его”.

Гостуването на Каракачанов в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита” по “Радио К2” и на живо във Фейсбук и Ютюб започна с поздрав към българите от Добруджа и Добрич, защото днес е денят на освобождението на Добрич през първата световна война след победа на славната българска армия над руско-румънските войски.

Лидери, държавници, измислени герои

“Защо трябва да останете в политиката - Вие лично и ВМРО?”, запита Беновска Каракачанов, чиято формация не се класира на предишните избори. Вместо да получи отговор обаче, Беновска обясни, че България няма пленени бойни знамена и попита Каракачанов дали знамето на ВМРО е пленено, ще бъде ли пленено, или ще се развее отново. Каракачанов пък отговори, че преди години е посетил Френския военен музей и е попитал дали имат пленено българско знаме в музея, но те отговорили, че нямат, а Каракачанов от своя страна заявил, че България има три пленени френски знамена. “ВМРО няма пленено знаме, но не е важно дали Красимир Каракачанов ще остане в политиката. Лидерите са част от историята - те идват и си отиват, така и държавниците. Идеите, които изповядва ВМРО, ще останат. Въпреки всички опити през последната година да бъдем дискредитирани, включително хейтени от всякакви измислени герои - не успяват. ВМРО е организация на 128 години, имала е много по-тежки моменти, отколкото загуба на едни избори”, каза Каракачанов, явно изживявайки се като държавник. Той подчерта, че каузата на ВМРО остава, а нови бойци попълват редовете. “Хайде, да не се заблуждаваме, че няма фактор личност”, кокетно вметна Беновска. Каракачанов пък обобщи, че много личности са минали през политическия живот на България, но са се набутали в конюнктурни каузи и партии, които са заминали. “Орешарски - изключително добър специалист, добър финансов министър, един от най-добрите финансисти. Имаше възможност за сериозно развитие, той се набута с БСП. Стана служебен премиер в едно предварително компрометирано управление и приключи безславно. Без кауза личностите са нищо”, мъдро констатира Каракачанов.

Нашата и вашата кауза

“Нашата кауза е оцеляването на България. Едни измислени герои, ултралиберали, разбира се, добре финансирани и от вътрешни фактори и от външни - т.нар. протестърски партии - каква им е каузата?”, попита недооцененият на последните избори политически лидер, а Беновска се вмъкна с реплика, че “продължават промяната”. “Това е последният виц, но преди това ние сме против корупцията... извинявайте, аз не знам партия в света, която да казва, че е за корупцията. Те били десни - какво ви е дясното? Вие сте за гей браковете, против суверенитета на България, вие сте съгласни България да се управлява от няколко посолства или от Брюксел, какви десни сте вие? Каузата е - стани да седна”, заключи Каракачанов, който в качеството на министър често беше осмиван за нелепи прояви.

Каракачанов върна разговора към Иван Костов, по чието време започнала "най-бандитската приватизация", за да поясни, че "лица от това време се изявяват в протестърските партии - лидер на партия, който е закрил АЕЦ “Козлодуй”, партия на мутрите, които се борят за морала и промяната продължава, при положение, че промяната не е започнала".

След това водещата насочи разговора към президента Румен Радев, отбелязвайки, че Кирил Петков и Асен Василев са застанали зад Румен Радев.

“В доклада на Байдън се споменава едно лице - Кирил Петков. Убеден съм, че ако го попитате къде се намира България, кой е този, ясно, че няма да знае, но ако го попитате къде се намира България - може да ни обърка с Азия”, обобщи неуважително Каракачанов.

“Докога с васалната политика?”, каза Беновска. Лидерът на ВМРО пък заключи, че ще продължава докато има кой да я финансира и да ѝ вярва. Той подчерта, че и покрай проекта на Царя е имало едни други възпитаници, който е обещал да не си иска имотите, че бързо ще ни оправи за 800 дни - “прибра имоти, които не са негови, слугуваха му една камара юпита, тези млади момчета понапълниха кошничките добре, погледнете сега - хотели, фирми - от световнонеизвестни хора, станаха много сериозни бизнесмен - ето, това е новият проект”, каза Каракачанов. И допълни, че ще се подпише под това, което казва.

Провокация - Каракачанов президент?

Беновска провокативно предложи идеята: Красимир Каракачанов кандидат за президент. Лидерът на ВМРО пък съвсем на сериозно обясни, че не е сигурен, че трети път ще играе този мач, но ще бъде обсъдено. Каракачанов каза, че ВМРО със сигурност ще има кандидат за президент, защото има някои неща, които трябва да бъдат повтаряни, "докато хората изтрезнеят от поредната утопия". Беновска коментира, че според проф. Христова и доц. Стойчев Борисов и Каракачанов трябвало да се явят. Каракачанов подчерта, че ГЕРБ са основните виновници президент да е Румен Радев - издигнали са неизбираема кандидатура “със самочувствието, че и магаре ще бъде избрано”. “Ако бяха оттеглили своя кандидат, който видно нямаше шансове и бяха подкрепили третия в класацията, тоест мен, сега нямаше да се казва президентът Румен Радев” заяви Каракачанов.
Беновска подчерта, че и ВМРО са допуснали грешка с обединението си с ВОЛЯ и НФСБ. Лидерът на ВМРО каза, че са се подвели от политолозите и социолозите, които са писали, че ако формациите се обединят, ще влязат в парламента и на изборите са били наказани от своите избиратели. “Ще се явим самостоятелно на парламентарните избори на 14 ноември. Влизаш в една битка, важно е дали печелиш, или не, но по-важното е да запазиш лицето и достойнството си. Ние си платихме и най-вероятно ще продължим да си плащаме грешката, докато не успеем да убедим хората, че има нужда от български националисти и патриоти в парламента, защото това ултралиберално соросоидно течение, което ще завладее цялото политическо пространство, няма да е добре за България” заяви Каракачанов. Той коментира, че “евродепутатите на БСП подкрепят абсолютно всичко, което е за гей бракове, унищожаване и заличаване на християнската принадлежност, ДПС винаги са за такива работи, ГЕРБ “малко въртят дупенцето”, но нямат друг шанс освен да тръгнат да правят ляволиберален завой, за да оцелеят геополитически”.

Кражба на ляв електорат

“Не се ли получава така, че БСП начело с Корнелия Нинова доби вид и не е тази лява партия, която хората традиционно знаят и обичат и има отлив не само на висшестоящи членове, а и на избиратели? Вие ВМРО можете ли да вземете част от този електорат на БСП, който вярва в ценностите?” попита Беновска. Каракачанов заяви, че електоратът на БСП се е свил достатъчно, а самата партия е като двуликия Янус - в България проповядва едни идеи, а евродепутатите, начело с бившия лидер Сергей Станишев, са на страната на брюкселската бюрокрация, която е смачкала българския транспортен бизнес, опитва се да налага утопични идеи за еднополови бракове. По отношение на Зелената сделка, Каракачанов коментира, че ако условията не бъдат предоговорени, страната ще фалира. “Цялата политика на българските псевдополитици последните 25 години е насочена към това да се изпълняват чуждите задачки за унищожаване на българската енергетика. Сакскобургготски без никой да го пита обеща да затвори АЕЦ “Козлодуй” без никой да го иска. Уж това била цената за влизането в ЕС” коментира Каракачанов. Той подчерта, че ВМРО насочват идеите и действията си към мислещите хора и са готови да работят за съществуването на българската нация и държава. По отношение на ИТН - хората са искали да ги видят какво ще направят и сега са разочаровани както от тях, така и от ДБ и затова сега ще гласуват за “канадския проект, ни ефектът е никакъв”. “Блага и нормален живот не се постигат без усилия, успехи без пот и мъка няма и докато чака - преди руснаците, сега американците и брюкселските бюрократи или германците да ни свършат работата - ще стоим в това положение” коментира Каракачанов.

Мунчовците в политиката

Беновска попита лидера на ВМРО с кого биха си партнирали и кой са евентуалните партии в 47 НС, с чиито идеи тези на ВМРО биха били в симбиоза. Каракачанов пък заяви, че ще изброи идеите на ВМРО и ще очаква от Беновска да каже дали вижда някой, който би ги споделил. Запазване на българския национален и държавен суверенитет е първата задача на ВМРО, подчерта Каракачанов и обясни, че всички велики български исторически събития са се случили въпреки и против великите сили и успехите не са следвали, когато България е била марионетка, на когото и да било, а когато политическият елит не е бил част от “пикливи проекти за пари и за налапване на баници от икономиката”, а са били идеологически формирани личности, които имат кауза. Каракачанов заяви, че днешните либерали и зелени са комунисти и ултрамарксисти, но няма борба за социална справедливост. Кауза на ВМРО е борба с демографската катастрофа - някои неща за минали, но ГЕРБ не са имали смелостта да вървят докрай. “Моделът Орбан приложим ли е в България?”, попита Беновска. На това Каракачанов отговори, че Орбан има характер, той е унгарец и попита кой от българските политици, които досега са решавали съдбата на България, е българин?! По отношение на демографската катастрофа Каракачанов коментира, че всички говорят за инвестиции, а всъщност няма кой да работи, защото социалната система е сбъркана, а хората продължават да мързелуват. “Това, което предложихме, не го приеха колегите от ГЕРБ - не било демократично” каза лидерът на ВМРО. Беновска сподели, че я е яд за това, че не е прието предложението на Каракачанов в сградите на ГУСВ да се обучават както българи, така и роми. Каракачанов сподели, че е разговарял с група млади хора на последните избори в едно плевенско село и ги е питал какво работят, а те се хилят и отговарят - “при живи родители какво да работя”. “Трябва да променим манталитета на българина през национално образование, а не да пълним главите на децата за третия пол, че те не се раждат със самоличност и тепърва трябва да се формират. Това са извращения” подчерта Каракачанов.
“От една година говоря, че е необходимо обединение на нацията. Няма нация в света, която да е успяла, когато политиците я разделят и разделят хората на мразещи се групи и лагери. Когато искат да се изчегъртват и да си режат главите... има един малоумник, който говори за Белене, за концлагер, бесилки и други неща - така не се прави държава”, каза Каракачанов. “Виждаме едни голи политически амбиции, едни болни желания за власт, едни мъжки комплекси за малоценност, които ще унищожат държавата”, подчерта Каракачанов. Беновска пожела да отговори на въпроса на Каракачанов с кого биха си партнирали - “накрая главата на Бойчо Огнянов е набучена от ордите на кол, а всички хора са се изпокрили, когато те го носят по площада и звучат зурли и дайрета и само един човек, казва Вазов, там се мяркаше като призрак. Той беше Мунчо. Само един. Обесиха го на касапницата” перифразира края на романа “Под игото”. “Не заставате ли в тази романтична роля на Мучно, надявам се да не Ви обесят на касапницата, на самотния бегач на дълги разстояния?” попита Беновска. Лидерът на ВМРО отговори, че сегашните Мунчовци в политиката не са чели Вазов, даже нищо освен банковите си сметки. Каракачанов потвърди, че изпитва политическа самота. “Не ни е за пръв път. Нацията ни е търпяла поражения - Балканската война, Първата световна война. Даже Марксизма го приемат интелигентни хора и офицери. Атентатът в църквата “Света Неделя” - те не са обикновени комунисти заслепени от брошурки от Москва. Единият е майор от българската армия - Коста Янков, син на прославени революционери. Иван Минков е капитан от българската армия. Обществото е разбито, обезверено и търси месиите. Един го вижда в Хитлер, друг в Ленин и Сталин, ВМРО продължава по своя път. Тодор Александров е казал - ВМРО не обръща своите погледи ни на изток, ни на запад. ВМРО не е класова или идеологическа партия. Организация, която се бори за свободата на българите в Македония и величието на българското племе. Да, самотни сме не един път в историята, но мисля, че след всеки здрач идва и утрото", обобщи ексминистърът.

Подобни статии