Без ваксина в Гърция вече няма достъп до закрити помещения, дори при наличие на отрицателен тест

Разследват лекари, медицински сестри и фармацевти в Гърция за разпространение на фалшиви сертификати

Прокуратурата в Атина разследва лекари, медицински сестри и фармацевти за фалшиви сертификати за ваксинация, съобщава гръцката телевизия "Скай".

Разследването трябва да установи наличие на престъпна група, разпространявала сертификати за ваксинация или преболедуване. Според информацията сертификатите са стрували 500 евро. Срещу сумата гражданите е можело да се сдобият с отрицателен бърз тест от аптека, както и с фалшив отрицателен лабораторен тест.

За друг подобен случай - в Централна Гърция пише в. "Елефтерос типос". В град Кардица е започнало наказателно преследване, което обхваща 48 души, участвали в разпространение на фалшиви сертификати. В случая е замесен представител на ръководството на здравния център в квартал Паламас. Подозренията са, че той е снабдявал с фалшиви сертификати над 34 души.

От вчера неваксинираните лица в Гърция нямат достъп до закрити помещения дори и при представяне на отрицателен тест. Целта на управляващите е да се стимулира ваксинационния процент и да се избегне тотален локдаун.

Подобни статии