Безплатни туристически обиколки се организират по Програма "Ваканция" на Столична община

Професионални екскурзоводи ще представят най-интересното от центъра на София в специални обиколки за деца и младежи, съобщава на сайта си Столичната община.

Предвидени са сутрешни и вечерни турове на 29 юни и на 13 юли от 10.30 ч., както и на 6 юли и на 20 юли от 16.30 ч. Включването става след записване в Туристическия информационен център в подлеза на СУ "Св. Климент Охридски". Групите ще бъдат до 25 души, а началната точка е пред "София хотел Балкан".
Туристическите обиколки се организират за пръв път по Програма "Ваканция" на Столичната община. През тази година в нея има над 50 различни дейности за децата и младежите в лятна София.
Голяма част от дейностите, сред които спорт, занимания с изкуство и различни обучения ще се провеждат на открито и на различни места в кварталите, което ще ги направи леснодостъпни за децата. В програмата участват над 150 професионални треньори, преподаватели и обучители. Освен с туристическите обиколки, програмата през тази година е обогатена и с тренировки по нови видове спорт и курсове по безопасност на движението и първа долекарска помощ. Над 30 са местата, на които ще се провеждат заниманията, сред тях Музей за история на София и Археологическото ниво на базиликата "Св. София", комплекс "Спортна София", училищни басейни и др. Всички занимания са безплатни, пълна информация за програмата и начините за включване можете да бъде намерена на https://www.sofia.bg/en/web/guest/municipal-program-vacation.

Подобни статии

 • Коткотека ще помага на бездомните писани

  Коткотека ще помага на бездомните писани

  От началото на този месец във Варна отвори врати първото по рода си котешко кафене или както го наричат - коткотека. По този начин ще успеем да помогнем за разрешаването на проблема с бездомните котки, защото ако знаят как да се грижат за животните, по-малко хора ще ги захвърлят на улицата, убедена е инициаторката Анастасия.

  59
 • Цветни мехурчета

  Цветни мехурчета

  Изобретател от Минесота направи сапунените балончета по-ярки и по-забавни от всякога

  Bсичко започва през 1994 г. Тогава американският изобретател Тим Кехое не можел дори и да си представи, че за създаването на толкова обикновено нещо, като цветни балончета от сапун, ще му трябват повече от 10 години и около три милиона долара. „През цялото това време аз чувах постоянно, че е невъзможно да украсиш милиони мехурчета и това ме докарваше до депресия”, признава новаторът от Минесота.

  2257
 • Човека паяк дарява златен щит на принца на Дубай

  Човека паяк дарява златен щит на принца на Дубай

  Човека паяк Иван Кристоф ще подари на принца на Дубай – шейх Мансур бин Мохамед ал Мактум, най-модерната каска за пожарогасене със златен щит и визьор. Връчването на специалния подарък ще стане в емирството по време на откриването на Експо 2020.

  293