БГ детектив в национална церемония в САЩ

Марио Вълков станал Полицай на годината – 2014 в Нортлейк

Български детектив от полицията в град Нортлейк, щата Илинойс, участва в официалното честване на националния празник на САЩ, посветен на жертвите на войните.

Офицер Марио Вълков се включи в церемонията, като връчи американския флаг на ветеран. „Някои са дали по нещо, а други са си дали живота“ е мотото на честването. У нас празникът е познат още като Мемориал дей. „Включването на детектив Вълков е уникална чест, тъй като, от една страна, произходът му е български, но е включен в това национално мероприятие“, коментираха БГ ченгета в САЩ.
Денят на загиналите във войните е национален празник на САЩ, честван ежегодно през последния понеделник на месец май. Този празник почита всички американски военни, които са загинали по време на военна служба в името на страната. Първоначално се е празнувал да почита загиналите съюзнически войници от времето на Гражданската война в САЩ. След Първата световна война са включени всички останали загинали военни.
„Нека не забравяме всички тези, които са жертвали живота си за нас!“ С тези думи Вълков е подал знамето на US ветерана, отбелязаха във Фейсбук от Българо-американската асоциация (БАПА), на която нашият детектив е председател и един от създателите. От асоциацията споделят в профила си в социалната мрежа, че Марио Вълков е грабнал приза „Полицай на годината“ за 2014 година от град Нортлейк, щата Илинойс. На една от снимките му във Фейсбук пък се вижда как позира, клекнал до над 100 пушки и пистолети, заловени при спецакция.

Подобни статии

 • Киану Рийвс сподели кои са любимите му песен, филм и сандвич

  Киану Рийвс сподели кои са любимите му песен, филм и сандвич

  Звездата от „Матрицата“ Киану Рийвс разкри коя е песента, която застава на първо място в списъка му с любими парчета – Love Will Tear Us Apart на групата Joy Division. Това сподели самият той след дълго чудене по време на участието си във вечерното шоу на Стивън Колбер, когато водещият му предостави специалния си въпроник, съдържащ 15 питанки.

  109
 • Лили Иванова и Аня Пенчева се обясниха в любов

  Лили Иванова и Аня Пенчева се обясниха в любов

  Благодаря на Аня Пенчева за уважението към мен и моето творчество, това възкликна примата на българската естрадна музика Лили Иванова за една от иконите на родното ни кино и театър Аня Пенчева. Причината за признателността на певицата към нея е скорошно интервю на Пенчева, в което звездата от „Време разделно“ признава, че запоследно е плакала именно на концертите от края на 2021-а на Иванова в София.

  84