БГ звезди жалят за откраднати домашни любимци (СНИМКИ)

Недялко посвети стих на котката си, Тони Димитрова върна кучето на Ритон

В последната седмица една от най-коментираните теми в светското пространство е откраднатата котка Лъки, собственост на поета Недялко Йорданов. По думите му любимото му животинче е отмъкнато от организация, записана в социалното пространство като Purr Faws.

„Очаквах да ми върнат Лъки, както обещаха, но миличката ми я няма. Наистина се плаша, че не е жива. Пред телевизията председателката й каза, че трябвало да се направи операция на котката. Не каза каква, но аз заявих, че това е моя работа, нека само ми я донесе“, проплака преди няколко дни Недялко.
Въпросната организация е писала на 19 май в страницата си във Фейсбук подробности за неговата котка. Оказало се, че след това публикацията е изтрита, но добри хора са дали на поета копие. Хора, пазете се от подобни мошеници, които моментално са изтрили въпросното съобщение от 19 май, което ги саморазобличава“, пише още Недялко Йорданов, пише още поетът. С днешна дата той е изгубил всякаква надежда, че ще намери загубения Лъки и дори смята животното за мъртво. „Край... По всичко личи, че погребах Лъки... Прощавайте, че ви занимах с моята толкова малка драма – нищожна в сравнение с огромните днешни проблеми...“, написа Йорданов в личния си профил, след което посвети стих на четириногото, който завършва с думите: „Живей, живот! Живей, другарче мое... Прегръщам те... И ти ме прегърни... Един до друг... Далече е завоят... Напред ни чакат още, още дни“.
През юни миналата година драма с отвличане на домашен любимец преживяха и дует „Ритон“. В една петъчна вечер Катя и Здравко откриват, че кученцето им, което също като котката на Недялко носи името Лъки, го няма.
Дуетът обясни, че след вечерната си разходка кучето така и не се е прибрало. От записите на охранителните камери около дома им се забелязва, че наблизо спира автомобил, но повече подробности около изчезването на животното не бяха разкрити. Животинчето е отглеждано от дуета повече от 9 години, като това му изчезване е второ поред. „Първия път беше малък. Тогава се върна след 3 дни. Вече почти се бяхме примирили, че го няма, и се прибра. По козинката му имаше пръски от цимент и сметнахме, че някой го е завързал на някой строеж, но Лъки е успял да се отскубне и си дойде“, споделя Катя за първото му изчезване. Втория път обаче Катя и Здравко разпространяват снимката му в социалните мрежи и се надяват да се върне у дома. Чудото се случва седмица след загубата му, а на стопаните го връща колежката им Тони Димитрова. „Седмица след отвличането му в Банкя се обади добър човек, чак от Созопол, че го е видял пред заведение и е взел координати на тези, които са го водили на каишка. Бяхме шокирани и объркани… на 400 км от дома ни“, написаха тогава изпълнителите във Фейсбук.
Те получили снимки на Лъки, след което помолили колежката си и близка приятелка Тони Димитрова да подслони животинката, докато те пристигнат от София в Бургас.
Благодарение на разпространение в социалните мрежи приятелката на рапъра Явор Янакиев 100 Кила също намери своето кученце. Кучето е порода американски кокер шпаньол и носи името Яна. Килата редовно разхожда любимеца и има огромни чувства към него. След изчезването на животното Явор прави всичко по силите си, за да го върне при любимата си. Обикаля улиците из Добрич и буквално залива социалните мрежи със снимка на четириногото, като дори обявява възнаграждение. Няколко дни по-късно всичко приключва с щастлив край и палето е върнато на стопанката му.
Два пъти изчезва котката на Дичо. През 2021-ва бе вторият път, когато похитиха Буги, както се казва четириногото. „Буги е част от семейството. Как може тези хора да крадат котки. Ами това е все едно да ти откраднат детето”, проплака тогава изпълнителят. Това е второто изчезване на котката, след като преди известно време я беше отвлякъл пиян швед. Чужденецът нахлул в ресторанта и просто си взел животинчето. За щастие Дичо успя да намери любимеца си и двата пъти.
През 2014-а кучето си Принц загуби и фолкпримата Глория в Слънчев бряг. В спасителната акция се включиха десетки фенове на певицата, споделяйки снимка на Принц и призива да се помогне в издирването му. Накрая добри хора се свързаха с певицата и й върнаха четириногото. За съжаление в началото на 2020 г. кученцето почина. Певицата много страда, а когато бе готова, си взе нов любимец - померан, който кръсти Рамона.


Деси Цонева намери своя булдог

Цяла Банкя на крака вдигна тв водещата Деси Цонева, за да намери своя любим - френския булдог Бейкън. Кучето изчезна в района на Бояна, а стопанката му обеща щедро възнаграждение на всеки, който има информация за него.
Красивата брюнетка винаги е била заобиколена от кучета. Преди появата на булдога семейството й отглеждаше мопс и чихуахуа. След час и половина издирване Бейкън бил открит, и то в съседната къща, която пък е собственост на известния шеф Иван Манчев. "Той редовно ходи там, но когато го извикам, се прибира. А този път се мушнал под оградата на Манчев, крие се, мълчи си, ни гък, ни стон и сигурно ми е гледал сеира", добави Деси. Къщата й е врата срещу врата с тази на шеф Манчев. По време на издирвателната акция кулинарят не бил в дома си. Цонева признава, че се е разплакала от щастие, когато е видяла отново четириногото. Преди година пък Деси купи другарче за своя булдог, женска, на име Пепър.

Подобни статии