Билети за концертите на Лили Иванова се продават и на черно

С до двайсет на сто по-евтино се котират на черно билети за следващия концерт на Лили Иванова, част от тазгодишното й национално турне. Седмица, след като изявата на естрадната прима в Пловдив предизвика разгорещени дискусии в търговски сайтове се появиха обяви за продажба на пропуски за спектакъла й в Бургас. Пред почитателите си в морския град изпълнителката на „Щурче“ ще отпусне мощния си глас на 25 октомври.

От мрежата на Eventim билетите за събитието се котират на цени между 30 и 80 лв., като сумата зависи от избраната позиция в публиката. Обява в един от сайтовете за търговия на дребно търси притежател на пропуск от ценовата категория за 50 лв., но вместо това потребителят иска с десетачка по-малко.

Въпреки занижената сума, която се иска за билета, други артикули, свързани с Иванова, се промотират на колекционерски стойности. Така, например, стара опаковка от грамофонната плоча, се предлага за 20 лв. Списание от 2003 г., на което певицата е на корицата пък се котира за двойно повече.

Билети на черно онлайн се срещат и за шоуто, с което Любо Киров ще отпразнува рождения си ден тази година. Изпълнителят на „Целуни ме“ даде заявка, че това ще е най-големият концерт, който е правил досега. Музикалното парти е планирано за 26 октомври, като ще се състои в зала „Арена Армеец“. Билетите са в продажба на цени между 35 и 235 лв. Отново за пропуск от категорията за 50 лв. обаче онлайн потребител иска по-малко пари - 42 лв.

Търговията с пропуски в интернет нерядко се използва като начин за припечелване на допълнително средства. Така, например, в момента се продават и билети за концерта на Таря Турунен. Финландката трябваше да пее у нас на 18 октомври, но тя отложи турнето си с година и така вече ще зарадва феновете на метъла у нас на 17 октомври 2022 г. Всички закупени вече пропуски важат без презаверка. Потребител на сайт за търговия обаче признава, че е спечелил два билета за изявата, които вместо да подари обаче продава за 80 лв. Впечатление прави, че в обявата, която е публикувана след съобщаването на новата дата, той е записал информацията за отмененото шоу и допълва, че се разделя с пропуските, защото няма да може да присъства.

Подобни статии