Бирен фестивал радва китайците в Циндао

Photo: prnewswire2-a.akamaihd.net/

Посетителите надигат халбите с бира, смеейки се и без маски - най-големият фестивал на бирата в Китай се откри този уикенд в източния град Циндао, след като страната до голяма степен се пребори с Ковид-19, информира Франс прес.

Азиатският гигант успя значително да удържи разпространението на коронавируса на територията си благодарение на носенето на маски, строгата карантина и ограничаването на контактите. В Китай не е регистриран смъртен случай от Ковид-19 от средата на май.
Ситуация, която видимо успокоява посетителите на Международния фестивал на бирата в Циндао. Тазгодишното издание на феста беше открито в петък и ще продължи до края на август, предлагайки възможност за дегустация на около 1500 вида бира.
Много от посетителите не носят маски на огромното открито пространство, където се разхождат и вдигат наздравици, седнали край дългите маси.
Пивоварен и курортен център, Циндао е популярен в целия свят с едноименната бира. Пивоварната в китайския град е създадена по време на германското колониално владичество, продължило от 1898 до 1914 година.
Провеждането на фестивала дава възможност за хората да преоткрият нормалния живот, отбелязва Китайската държавна телевизия.
Въпреки това се изисква да се спазват определени здравни правила.
Броят на посетителите е ограничен до 30 процента от нормалния капацитет в центъра на обособеното пространство. Персоналът трябва да носи маски, а температурата на гостите се измерва.
Дори контейнерите с вносна бира се тестват за коронавирус и подлежат на дезинфекция. Мярката се прилага, след като в Китай бяха открити огнища на зараза, свързани с внос на хранителни продукти, припомня АФП.

Подобни статии