Бившата на Джони Деп може да получи 14 години затвор

Бившата съпруга на Джони Деп може да лежи 14 години в затвора. Това стана ясно, след като австралийските власти стартираха разследване дали Амбър Хърд е лъгала под клетва. В обект на вниманието им се превърна делото от 2016 г., което касаеше незаконно внасяне на домашните й любимци в страната.

Тогава под светлините на прожекторите бяха и тя, и Джони Деп, като се смята, че съзнателно са дали фалшиви показания за кучетата си Пистъл и Бу пред митническите власти.

Бившият служител на Деп - Кевин Мърфи, заяви пред съд в Лондон през юли, че многократно е предупреждавал двойката, че е незаконно да внасят четириногите в Австралия, без да информират за това властите. По думите му Хърд е убедила служителите си да лъжат под клетва пред австралийския съд и да кажат, че тя не е имала информация за митническия контрол.

"Даването на лъжливи показания е криминално престъпление и това разследваме в момента", обясни Пийта Лейн, представител на министерството на селското стопанство в островната страна. Максималното наказание за фалшиви показания под клетва в Куинсланд е 14 години затвор.

Самата Хърд се призна за виновна, че е дала фалшив документ на митническите власти преди четири години. Тогава тя бе осъдена на един месец „добро поведение“. Актрисата, която плени сърцето на Деп, когато двамата участваха в „Дневникът на едно пиянде“, обясни, че е нарушила закона от незнание.

Името на екранния карибски пират към момента не се споменава във връзка с разследването. Самият той също води дело срещу Хърд. В причина за това се превърнаха нейните обвинения по време и след развода им, свързани с домашно насилие. Иска си Деп подаде през септември, но помоли съда изслушването му да бъде отложено. Като причина той изтъкна работните си ангажименти, които го позиционират на снимачната площадка на третата част на „Фантастични животни“ през есента.

Подобни статии

  • На 69 години си отиде синът на Тодор Живков - Владимир Живков

    На 69 години си отиде синът на Тодор Живков - Владимир Живков

    На 69 години почина синът на бившия генерален секретар на ЦК на БКП, министър- председател на НРБ и първи председател на държавния съвет Тодор Живков – Владимир. В последните години той се пазеше в сянка от прожекторите и караше старините си скромно. Както е популярно напоследък, веднага след новината за кончината му се появиха писания, че е загинал от усложнения, получени след прекаран коронавирус.

    387