Бившият адвокат на ЦСКА мина в оправдателен режим след срещата за стадиона на ЦСКА

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев, който е бивш адвокат на ЦСКА, премина в оправдателен режим след дълга и напоителна среща със собствениците на ЦСКА и представители на "Сердика спортни имоти" по казуса със стадион "Българска армия" вчера. Бившият адвокат заяви, че "защитавал единствено интересите на държавата", а скоро му предстояла и среща с други отбори и спортни федерации, които ще поставят своите проблеми и ще бъдат запознати с програмата на министерството.

"Планът, който бяхме изградили за комунакиця, се изпълни. Днес за първи път направихме четристранна среща, за да видим какво толкова дълго е пречело за изграждането на стадион "Българска армия". Длъжен съм да предприема всички действия за защита на държавния интерес.
По всички точки съм докладвал на страните, казал съм какви са изискванията на държавата. Моята идея е държавата да бъде защитена и изрядна. Това е интересът, който защитавам аз. Направих според мен всичко необходимо не да помагам на някого, а на българския спорт. Готов съм да помогна на всички!
Аз, като министър, заемам само принципни позиции. Аз съм министър на младежта и спорта, но се налага да бъда министър на футбола в последните дни. Предполагам са обнадеждени, че прозрачността е на ниво. Нищо няма да бъде спестено на никого, ако някой иска да строи, той трябва да си изпълнява задълженията и към държавата", заяви бившият адвокат на ЦСКА.
"За първи път се провежда среща между страните. В рамките на моите правомощия изисквам да знам какво се случва в казуса. ЦСКА поставиха своите притеснения, че досега странични фактори са пречели. В момента представлявах интересите на министерството и с това, че министерството иска да си оправи имота.
Ясно е сега, че върху терена може да се строи. Имат срок, както аз имам и ги спазвам. За пръв път се поставиха 5 точки, в тях са общината, ЦСКА, министерството, "Сердика спортни имоти". Запознал съм детайлно премиера с абсолютно всичко по този въпрос. За 15 дни се направи повече, отколкото за последните 10 години.
За мен няма значение кой ще представлява ЦСКА. Най-правилното нещо бе Гриша Ганчев да дойде тук. Той каза, че това е последното нещо, което иска да направи и аз, като минситър, искам да го удовлетворя.
ЦСКА знае, че не съм министър на ЦСКА. Скоро имаме среща с Берое, с пловдивските отбори. Бяхме на среща с Левски, обсъждахме възможностите за козирка на "Герена", която ще струва колкото целия сектор. Когато кажа нещо за футбол, всички са тук, когато кажа нещо за другите спортове, няма толкова много интерес.
Промяна трябва да има в целия български спорт!", бодро приключи бившият адвокат на ЦСКА и настоящ министър.

Подобни статии

 • Конгресът на БФС на 18 януари ще е изборен

  Конгресът на БФС на 18 януари ще е изборен

  Конгресът на БФС ще се състои на 18 март и ще бъде изборен. Това бе потвърдено след първото заседание на Изпълкома на централата за годината. На него настоящият президент Борислав Михайлов запозна колегите си и с кадровите промени, съобразени с новата административна структура, разработена заедно с УЕФА. Той също така обяви, че Ясен Петров ще продължи да бъде селекционер на националния отбор.

   

  75
 • Бербатов обвини БФС в

  Бербатов обвини БФС в "унизително поведение"

  Отново ставаме свидетели на унизително поведение от страна на ръководството на БФС. Това написаха от екипа на кандидата за президент на на Българския футболен съюз Димитър Бербатов, който за пореден път атакува настоящото ръководството на централата с президент Борислав Михайлов.

  128