Бившият премиер: Най-добре служебното правителство да остане, за да потопи Радев

Костадин Ангелов: Кацаров, вие се провалихте!

"ДПС е преливало гласове към "Има такъв народ". Цифрите съвпадат - намаляването на гласовете за ДПС и увеличаването на тях за ИТН. В София ИТН учудващо са получили голяма подкрепа от ромските общности". Такова обвинение хвърли на брифинг Даниел Митов, зам.-председател на ГЕРБ. На мероприятието той беше с лидера на партията Бойко Борисов и бившия здравен министър Костадин Ангелов.

Лидерът на партията обяви в типичния си изказ, че най-добре би било служебното правителство да остане, защото то щяло "да потопи Радев". Запретнал ръкавите на розовата си риза, той поощри Митов с твърдението, че ДПС подпомагали "Има такъв народ" и това според него било факт, защото цифрите го показвали.

"Радев се похвали, че служебният кабинет е демонтирал предишното правителство, очевидно му е дал такава задача, което е нелегитимно. Нито един президент до момента не си е позволил да злоупотребява с Конституцията и служебните кабинети. Радев води война срещу демокрацията. И той ще плати цена на предстоящите президентски избори", набра скорост Даниел Митов, който се бе разграничил цветово от розовите екипи на партньорите си по маса.

„ДПС съвсем целенасочено е преливала гласове към „Има такъв народ” в Кърджали, Ардино, Джебел, Крумовград, Мадан, Рудозем. ДПС губи малко повече от 7000 гласа, а ИТН взимат близо 11 0000 гласа”, уточни зам.-председателят на ГЕРБ. По негови сметки, след окончателния резултат на изборите и анализ ставало ясно, че общият брой на гласовете в България дава предимство и победа на ГЕРБ-СДС с близо 3000 гласа разлика.

Борисов пък цитира думи на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, че известен политик от близкото минало купувал гласове от Враца, Монтана и Видин. "После на Рашков някой му дърпа спирачката рязко. Това е Радев, който знае за тези сглобки и Аврамов вече е депутат. Може и да не е Аврамов, но от ДПС кой да е. Интересно ми е да видя дали някоя медия ще отиде да види кой е този депутат който е купувал гласове", каза Борисов.

Бившият министър-председател изрази мнение и за смените на директори на болнични заведения, в които текат проверки и има констатирани множество нарушения. Според него обаче: "Изчегъртаха” Балтов, шефа на ямболката болница, на варненската болница „ Св. Анна”, шефове на COVID отделения. Дано не стигнат и до ВМА”.

"Като казвам Кацаров, това е Радев плюс корупция. Когато се говори за дейността на българските герои и това във военно време 14 месеца и то срещу непознат враг и уплаши и руснаци и американци и германци и всички. Борихме се денонощно от втора линия като правителство, обезпечавайки с облека и маски. Обезпечавахме с по 1000 лв. всички работници. Тогава съм се запознал с Балтов, с Мутафчийски, с Тодор Кантарджиев, Гигов, тогава се запознах и с Ангелов, когато го направихме министър. Всичките тези хора са си били там, 100% професионалисти. А че веднъж са идвали с мен да видят магистралата, заедно спасихме БулБио. Първи отваряхме, първи затваряхме. Сега българите виждат разликата с чужбина. На морето, по планини, народа се весели, почива. Ние търсихме ваксини, а сега ще ги даряваме на Бутан или ще ги изливаме в канала, защото сме некадърници", каза Борисов.

Той подчерта, че шефът на Ямболската болница, който са назначили бил на 69 годни, а Тодор Кантарджиев е на 66 и бил за пенсия. "Това е по Радевски", каза Борисов.

"Интересно развитие на ситуацията с министър Кацаров. В рамките на 3 дни си променя мнението няколко пъти - веднъж ходи на ски, друг път твърди, че е бил на контролен преглед и не е лежал в болницата. И на децата стана ясно, че той право на контролен преглед след 12 януари не е имал", заяде се с настоящия служебен министър и бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов. По думите му заради спрения ваксинационен процес, българите са изложени на риск в края на есента. „Г-н Кацаров, вие се провалихте", нападна служебния министър Ангелов.

"Не може да не потърсиш Спецов и купувача на фирмата. Не може да не си извикал Пламен Узунов и да си го питал за какво е взел коняка или пурите?", възмути се пък Борисов. Бившият премиер нападна за пореден път Рашков и призова, неясно в какво качество обаче, той да бъде извикан на разпит в МВР за имотите му щом полицията била независима.

"С цялата репресия пак имаме най- много гласове в България", похвали се Борисов и добави, че с тези резултати това не била изчегъртана партия. По думите му съдиите щели да започнат да се оплакват, ако влязат и така в съдебната система. "Този път от нас не зависи нищо. Тези гласове преливат по команда", каза Борисов.

"Новоназначеният съвет на директорите на "Пирогов" къде са провели първото си заседание? В здравното министерство или в частна адвокатска кантора? Свързана ли е тази кантора с Васил Божков?", присети се Костадин Ангелов.

Подобни статии