Благотворително автошоу събра 12 000 лв. за лечението на малката Бела

Благотворително автомобилно шоу в Русе събра 12 050 лева за лечението на тригодишната Белослава Бисерова, която страда от мозъчно увреждане и се лекува в турска клиника.

Шоуто се състоя на рождения ден на детето – 29 август, и бе част от кампанията „Живот за Белослава“. Освен дрифт състезания посетителите имаха възможност да видят и изложение на тунинговани автомобили, както и да стрелят с еърсофт оръжия. Желаещите можеха да закупят артикули от благотворителния базар.

Малката Бела от Русе е на лечение в клиниката „Реяп“ в Истанбул. Момиченцето получи сърдечен арест на 12 май тази година, докато си играе на детска площадка в Русе. Благодарение на бързата реакция на медиците, детето възвръща сърдечния си ритъм и дишане, но състоянието му е тежко. Откарано е в столичната клиника „Пирогов“, където 27 дни е на апаратна вентилация. Родителите търсят помощ за детето си и извън страната. Свързват се с турска клиника и след мащабна дарителска кампания са осигурени средства за заминаването на Бела в Истанбул. Предполага се, че престоят й там ще е най-малко 6 месеца.

Тези, които искат да помогнат на Белослава да живее пълноценен живот, могат да внесат пари по сметката:

Дарителска сметка :

Fibank

IBAN : BG85FINV91501317557550

BIC: FINVBGSF

Титуляр : Белослава Бисерова Бориславова

https://www.paypal.com/paypalme/BBorislawow

 

Подобни статии