Блатечки взел Макавеева без кастинг за "Бензин"

Българската актриса и модел Снежана Макавеева, чиято кинозвезда изгря в образа на Зорница Попова в криминалната поредица „Под прикритие“, засне последната си роля в компанията на дивото куче Черок.

Да дресира вълка, докато играят заедно пред камерата за новия филм на Виктор Божинов „Чамла“, е една от задачите на Снежана, която сама признава многократно, че е любителка на животните. Звездата от „Бензин“ ще изпълни една от главните роли в заглавието. Камерата на продукцията се върти в едноименното запустяло родопско село, популярно с това, че е най-високо разположеното селище в страната. Сценарият е дело на Деляна Манева и разказва за позитивното въздействие на една либерална екокомуна върху 17-годишния наркозависим Дани, който в един период бива затворен и в център за рехабилитация от военен тип. До края на годината феновете на българското кино ще могат да гледат за първи път филма „Чамла“.

Снежана Макавеева става известна още като студентка от участието си в българския екшън „Под прикритие“, където играе Зорница, дъщерята на инспектор Попов (Владимир Пенев) и съпругата му Маргарита (Лилия Маравиля). За кастинга тя се върнала от Милано, където работи като манекенка, а на самото прослушване била много болна и нямала никакво желание да прави опити за участие в сериала. Една нейна състудентка я информирала за старта на два кастинга, намиращи се на 100 метра един от друг, за два български сериала и я убедила да участва. Впоследствие Снежана се явила на кастингите и получила одобрение и за двата сериала. В „Под прикритие“ тя работи в един момент и рамо до рамо с Ивайло Христов, изиграл ролята на бащата на Мартин Христов – Кирил крадеца. Освен негова колежка Макавеева е част и от първия му клас в НАТФИЗ, което донякъде и обяснява според нея доброто му отношение и грижата към учениците му. Тя признава, че именно Ивайло Христов й помогнал да изнесе дипломното си представление, партнирайки й на сцената.

За ролята си на Никол във филма „Бензин“ Макавеева признава, че била директно повикана от режисьора Асен Блатечки. Двамата играли заедно в пиеса и затова актьорът предложил ролята на блондинката, без да се замисли. Самата Снежана се превърнала в истински фен на историята и отрича известното сравнение с американския екшън „Бързи и яростни“. Според актрисата сюжетът на филма на Блатечки засяга много по-дълбоки теми и разкрива една силна любовна история, която накрала актрисата да се просълзи и на трите премиери. Другата причина за близката връзка между Макавеева и филма е реалната й любов към бързите скорости. Тя самата признава, че първата й кола била ниска, спортна, червена и много бърза, а първата кола на Асен била абсолютно същият модел и марка, но тунингована. За съжаление от автомобила на Снежана останал само красив спомен, тъй като не след дълго актрисата го потрошила. В последните години обаче актрисата започнала да шофира много по-внимателно и разумно.

Снежана започнала да работи за пръв път на 12 години, продавайки картички в Слънчев бряг. Тогава за пръв път усетила, че има полза от това да е лъчезарна, и започнала да става по-общителна и да се облича по момичешки. Една година по-късно, докато продавала своите картички на столичната гара, я открили от модната агенция на майката на Луиза Григорова – Ивет, и й предложили работа като модел. В началото Макавеева отказвала, тъй като, повлияна от интересите на своите братя, нямала никакво влечение към прекалено женствените професии. „Вече бях придобила гаменските обноски на братята ми и модел ми се струваше като нещо много далечно от мен. Идеята да съм момиченце, което винаги е с прически и роклички, ме втрисаше“ - споменава още тя в телевизионно интервю по повод първоначалните си нагласи към предложението. В крайна сметка хората от агенцията станали прекалено настоятелни и стигнали дотам, че намерили Макавеева в училище, измъкнали я от час по химия, както и майка й, и довели свои мениджъри и букмейкъри, които ги притиснали. За тези дръзки постъпки от тяхна страна Снежана е благодарна и остава щастлива, че е предприела тази крачка, тъй като именно модата й е помогнала да обиколи много дестинации, да се срещне с нови хора и култури. „Първо посетих Сеул, Южна Корея, после Тайпе, Тайван. Когато отидох в Токио, вече учех японски и това беше най-любимият момент от живота ми, а може би и досега. Нищо не може да се сравни с това два месеца да съм в среда, в която мога да общувам с тях на техния език. Те припадаха, някакво русо момиченце, беличко, на 16-17 години, почва да им говори на японски“ - разказва още актрисата и модел Снежана.

Както в приказка Снежана Макавеева израснала с трима големи братя, двама от които близнаци и един по-голям с 9 месеца от тях. Самата тя е зачената в Багдад, столицата на Ирак, факт за себе си, който научава съвсем скоро. Причината за това била работата на бащата й, която често го водела до Ирак по бизнес. Наскоро той взел и решението да се пенсионира по-рано и към момента запълвал свободното си време с експерименти в кухнята. Актрисата признава, че детството й било много диво и пъстро, а четиримата често нямали нужда от никой друг, за да се забавляват. Имайки предвид, че майка й е учителка по български език и литература, Снежана и до ден днешен не може да разбере откъде майка й е намирала спокойствието и силата да се грижи за 4 деца у дома и да прекарва работните си часове с още 40-50 чужди. „Тя наистина е нашият герой. Искам да стана някой ден като нея. Толкова търпелива, толкова спокойна, толерантна и разбираща. Аз не мога да си представя с едно дете да изградя такава връзка, каквато тя с нас четиримата. Тя ни е най-добрият приятел до ден днешен.“ - споменава в ТВ интервю звездата от „Под прикритие“. В ученическите си години Макавеева видяла своята майка и в светлината на строг преподавател. Стояла на първия чин в нейните часове и в началото трудно преглътнала неловкото усещане да нарича собствения си родител по фамилия. По спомените на актрисата неведнъж майка й я е изкарвала на дъската в първия час от учебната година, за да разчупи леда с останалите ученици. При рецитирането на стихотворения отново Снежана била първата на електрическия стол, въпреки че се е налагало майка й да я повика по номер два-три пъти, за да се изправи. 

Посрещна юбилея на ски

Съвсем в синхрон с авантюристичната си същност мъжкото момиче Макавеева редовно споделя със своите последователи в социалните мрежи планинските си снимки. Тя признава, че походите и зимните спортове са й по-любими дори и от сцената, а свидетелство за това е постът от 30-ия й рожден ден, на който чаровната блондинка посрещна празника сред снега, облечена със ски екип. В последните дни от март красавицата сподели още едно снежно селфи с приятелка сред българските планини, добавяйки описанието: „Ние пък сме щастливи от пролетния сняг! Благодарим ти за приказния ден, природо!“. Своето хоби актрисата често споделя и с кучето си, женски златист питбул на име Кари, което Снежана води навсякъде със себе си в последните 10 години. Кари е най-верният зрител на Макавеева, гледайки я редовно от първия ред по време на репетиции и защитавайки я винаги, когато сцените станат по-агресивни или шумни.

Подобни статии