BMW показа модел от 2040 г.

BMW показа на автосалона в Мюнхен визията си за това какво би могло да представлява едно компактно, напълно електрическо BMW през (около) 2040 г.

Моделът, наречен i Vision Circular, е с 4 места и напълно електрическо задвижване. Той предлага разточителен простор в интериора при дължина около 4 метра.

По пътя към климатичната неутралност основният приоритет на BMW Group е намаляването на емисиите на С02 през целия жизнен цикъл на превозното средство. В допълнение към електрификацията на продуктовата гама и електричеството за производство от възобновяеми енергийни източници, тя се фокусира по-специално върху принципите на кръговата икономика и използването на вторични материали. Последните, като вторичен алуминий или вторична стомана, могат да бъдат извлечени от непотребни материали чрез рециклиране и след това да се използват повторно. Това може значително да подобри баланса на СО2 на превозните средства, особено във веригата на доставките. Основната цел на дизайна на BMW i Vision Circular е да се създаде автомобил, който е оптимизиран за затворени цикли на материалите и постига квота от 100% рециклирани материали или 100% рециклируемост.

  • Тагове:
  • BMW

Подобни статии