Бобоков колел и бесел в МОСВ, одобрявал назначенията

Бизнесменът Пламен Бобоков е одобрявал назначенията в екоминистерството. Това обяви в Специализирания наказателен съд прокурор Людмила Дончева по време на разглеждането на мярката за неотклонение на зам.-министъра на екологията Красимир Живков, бизнесмена Пламен Бобоков и останалите задържани за нелегален внос и преработка на опасни отпадъци.

Според прокурорите по делото обвиняемият зам.-министър на екологията Красимир Живков е отправил заплахи към свои подчинени и към търговски дружества. Живков е в близки отношения с Атанас Бобоков от 2014 година, като зам.-министърът е издавал нотификации на фирмите на бизнесмена. С оглед на събраните свидетелски показания в РИОСВ-Плевен са назначавани хора от Красимир Живков единствено и само при одобрение от страна на Бобокови.

Според държавното обвинение има реална опасност Живков, в качеството си на длъжностно лице, заедно с останалите задържани, да повлияят на разследването. Магистратите са категорични, че престъпните деяния са извършвани повече от 5 години и обществената опасност е много висока, затова искат постоянна мярка "задържане под стража" за зам.-министъра на екологията и Атанас Бобоков.

Прокурорите по делото са категорични, че има насрочени редица експертизи, включително и в Министерството на екологията, и в случай че обвиняемият бъде освободен, той може не само да укрие доказателства, но и да окаже натиск върху свидетели.

Към настоящия момент са събрани доказателства, които сочат че Живков е извършил и други престъпления, за които се събират все още доказателства, обосноваха се магистратите в съдебната зала за искането си зам.-министърът на екологията да остане в ареста.

Подобни статии