"Боецът" на Цветан Василев пак си вдига самочувствието с голям мегафон (СНИМКИ)

Снимка: БГНЕС Домакинята с омлета снима в захлас изявата на вожда на племето

"Боецът" на Цветан Василев - Георги Георгиев, Гошо Умното, отново си вдига и днес... самочувствието, налапал голям мегафон. Както и при предишни провяи, зад кадър в клипчетата пак звучи гласът на домакинята Весислава, която днес приготвя с истеричен кикот омлет. И по всичко изглежда, че омлетът ще стигне за десетината, които придружават "боеца" и домакинята.

Гласът на домакинята е истеричен и накъсан, придвижването в жегите явно й коства големи усилия, защото пръхти като кон, докато обяснява къде и как ще сервира омлета, който е приготвила. Но вместо да запретне престилка и да сготви обещания омлет, домакинята вади телефон и снима вожда на племето с щастлива усмивка, като това действие явно осмисля деня й.

Обилно слюноотделяйки се в мегафона, с риск да проглуши ушите на хората край себе си, "боецът" се отправя към задния вход на сградата, където е обявено, че ще се провежда заседание на ЦИК. Вади лична карта и започва да се блъска като глиган, навирил четина, в полицая. Въпреки масивната си физика обаче не успява да преодолее охраната и започва нарочно да вика да не го блъскат, макар че се вижда, че той е този, който напира да мине напред, докато охраната не помръдва.

Полицаят е с маска. Гошо Умното лъщи срещу него и се блъска, аха да го прегърне за борческа схватка. Полицаят му казва да си сложи маската, защото са в опасна близост. На това Гошо Умното отговаря, че маската е за закрити пространства и като го пуснат вътре в качеството му на гражданин, представител на неправителствена организация, ще си сложи маската. Настоява трима граждани от неговите да влязат вътре и да присъстват на заседанието. Не е много сигурно, че членовете на движението не се изчерпват именно в този формат, но "боецът" се прави на голямата работа. Все пак си има голям мегафон.

"Искаме да поискаме оставката на тия хора", настоява "боецът", слод което обяснява, че сега разбрал, че с ЦИК трябва да си говори през МВР. Дружинката се хили доволно, докато работещият неясно какво неправителствен труженик обяснява, че той и останалите протестъри, които го следват като зомбита, плащали заплатите на служителите от МВР.  Грохнал старец от групата, очевидно недовиждащ, пък обяснява, че цяла България била тук (пред сградата на ЦИК). "Боецът" се репчи: "Няма пък да ги чакаме. Гражданите отиваме на Орлов мост и подготвяме следващата изненада №3. А на тези тук им казваме: Ма-фи-я!".

"Те нас трябва да ни чакат, не ние", разяснява гражданинът боец. След което "ние, гражданите", стават "ние, избирателите". Изведнъж Гошо Умното осъзнава, че си е загубил някъде мегафона и започва да се оглежда трескаво: "Къде ми е мегафона"? Услужливата домакиня с омлета веднага се притичва на помощ: "Ето го, ето го". "Боецът" отново навирва големия мегафон. Друго си е да имаш такъв атрибут, който ти помпа мъжкото самочувствие.

Подобни статии