Бой с камшици

Свикнали сме Кубрат Пулев да се бие с ръкавици, но тази седмица боксьорът се развихри с камшици. Отнесе го доскорошният депутат от „Има такъв народ“, а вероятно и бъдещ такъв - Филип Станев. По-точно отнесе го една анатомична част от телесата на Станев, която не е удобно да напишем тука.

„За дънките, как се казваше…Филип...Филип Станев. Мислех, че това е колаж, това не е истина. Вчера си говорихме с мои приятели, ако са мои депутати, за назидание на другите ги вадим пред Народното събрание и 50 камшика на гол г*з. Не може, това е институция, това е неуважение и към институцията, и към българския народ. Излиза, че те не знаят как да се облекат, не могат да се облекат”, произнесе се боксьорът в ефира на NOVA.

Пулев отдавна е прочут с афинитета си към политиката и патриотичните си размисли в стил „Защо обичам моята Родина“. И тъй като наскоро на 40-годишна възраст стана студент (никога не късно да научиш нещо) реши след анатомичните части на Филип Станев да поразсъждава и над самоусъвършенстването.

„Човек трябва постоянно да се усъвършенства. Когато някой дойде и каже: „Аз знам всичко” – това е най-големият глупак. Не е нужно българите да се комплексират, че като си пратил децата да учат в чужбина, си нещо… направо гений. Няма такова нещо. Имаме уникални университети, да си учат тук, да си бъдат при родителите, това е истината”, смята Пулев.

Много скоро ще трябва да се съобразяваме всички с мнението на Кобрата и жални му гащи на Филип Станев, защото през юни спортистът обяви, че ще основе своя партия и влиза в политиката. Готово е даже името - „Велика България“, както се е казвала и държавата, оглавявана от хан Кубрат. И като нищо ВБ-то на Кубрат Пулев ще влезе в парламента, защото той си има много фенове, а и българинът е петимен за политически месии.

В пoлитицитe в мoмeнтa Пулeв виждa “хaoc и липca нa oтгoвoрнocт и прoфecиoнaлизъм”, но реши все пак да поотложи политическия си проект, защото имал още какво да даде на бокса.

Ала най-интересното е, че самият Филип Станев, който бе „бичуван“ публично пред парламента, не отговори нито с дума на съскането на Кобрата. Страх ли го хвана от камшика, или реши великодушно да замълчи, не зная, но още знам, че Станев по принцип има мнение по всички въпроси. Защо няма редовен кабинет, за ползата и вредата от ваксините и за политическите послания на едни скъсани дънки – питайте бате Филип. Понеже е „сценарист“ и неговият език също може да съска, обаче пред заплахата на Кобрата запази коленопреклонно мълчание, сякаш е изправен пред величественият гняв на самия г-н Станислав Трифонов. Филип Станев например рече, че Кирил Петков му приличал на Джон Траволта, но ни дума на кого му прилича Кобрата. Може би защото си знае, че само с един ляв прав Пулев ще му обръсне бакенбардите? Изглежда, г-н Станев няма мнение за камшиците. Кой знае, на някои пък им харесва.

 

 

Подобни статии

 • Парола: ДКК

  Парола: ДКК

  Ако се направи допитване сред българите – в какво точно се изразява дейността на Държавната консолидационна компания (ДКК), едва ли ще са много тези, които няма да опулят очи. Тази седмица обаче всички налични тролове в социалните мрежи са строени в прави редички – да коментират темата за уволнението на Ваня Караганева като втори изпълнителен директор на компанията заради допуснати нарушения.

  85
 • Война със скалпели

  Война със скалпели

  В навечерието на четвъртата вълна от пандемията и с висящ бюджет на Здравната каса поради все още недовършената актуализация на бюджета, двама сериозни български лекари и политици подеха истинска война със скалпели. Както можеше и да се очаква, ударите се нанасяха с медицинска точност и буквално замириса на кръв, йод и тежка политическа конфронтация. Уви, поизцапаха се и белите докторски престилки, и лекарското самочувствие.

  194