Бойка Велкова представя "Федра" на сцената на Античния театър в Пловдив

Бойка Велкова представя "Федра" на сцената на Античния театър в Пловдив. Събитието е на 29 септември. Популярната актриса е режисьор и изпълнител на главната роля в пиесата на Петър Пламенов. Сценографията и костюмите са на Бояна Бъчварова, музиката - на Теодосий Спасов, а хореографията - на Филип Миланов. Участват още Пламен Манасиев, Михаил Сървански, Севар Иванов и Петя Силянова.

"Федра" се играе от няколко месеца в театър "Азарян". Пиесата стъпва върху мита за Федра, но героите са в днешно време. Това според Бойка Велкова показва как за толкова хиляди години човек трудно се променя, трудно еволюира, попада в капаните на собствените си емоции и на вътрешния си свят, който трябва да изчисти, за да може да продължи напред. Следващото представление в театър "Азарян" е на 5-и октомври.

"За нас е чест БТА да споделя за нашите скромни опити в театъра и в музиката. Наистина е вълнуващо, за което много благодаря", каза Бойка Велкова преди да подпише договор за партньорство и сътрудничество с БТА - за популяризиране на културни дейности, инициативи и събития. От страна на БТА договора подписа генералният директор Кирил Вълчев.

Това, което наближава в моята работа, е "О, ти която и да си" - представление на Народния театър, с което се отбелязва 100-годишния юбилей от смъртта на Иван Вазов, съобщи Бойка Велкова. По думите й този спектакъл показва един друг Вазов, човекът Вазов, мъжът Вазов, обичан и обичащ, възпяващ жените и вдъхновяващ се от тях.

"Аз като режисьор все повече добивам увереност и затова съм благодарна на всички хора, които ми помагат за това", каза още Бойка Велкова.

"Вече осма година играя представлението "Афродита" при много голям успех. Не защото съм аз, а защото гениалният текст на Изабел Алиенде просто вълнува хората, зарежда ги. Това е едно представление за радостта от живота, за това да продължиш въпреки всичко", каза още Бойка Велкова. "Афродита" е в афиша на Народния театър, както и "Две". Велкова е в ролята на Дора Габе, заедно с Мария Каварджикова, която влиза в образа на Елисавета Багряна.

Бойка Велкова обяви, че й предстои още едно представление в Народния театър. Казва се "Няколко момичета" - от Нийл Саймън. Режисьор е Стефан Спасов, а музиката е на Теодосий Спасов.

Нейният режисьорски дебют в театъра - "Цветът на дълбоките води" от Оля Стоянова, също се играе на сцената на Народния театър.

Подобни статии