Бойко Борисов за футболния Левски: Ще го бъде!

Премиерът Бойко Борисов говори по темата за евентуалното възобновяване на футбола и спорта у нас. Той коментира лаконично и бъдещето на Левски с думите: "Левски ще го бъде".

"Това, че футболът ни липсва, не значи че ще се промени ситуацията веднага. Мутафчийски разказа какво се случи след футболни мачове. Задачата ни е да държим България на ниските нива по заболели и починали. Който мой колега се изкуши и казва, че няма страшно за нацията, той ще плати висока цена с човешки животи. Това ние не можем и няма да си позволим. Повярвайте ми, ако нещо ми липсва, това е футболът, спортът. Аз на ресторант, на кафе, на кино - на такива неща не съм ходил от много дълго. Но ежедневният футбол - това е нещото, което ми липсва", каза Борисов.

В сферата на спорта се считат много неща. Политиците най-много обичат бъдеще време. Ето, сега слушам - в Италия ще разпуснат дадени мерки, но от 4 май. Имаше конферентна връзка между министрите на спорта в ЕС. Олимпийският цикъл не е прекъсван. Друг е въпросът дали изобщо ще има олимпиада. Ние сме подготвили план за възстановяване на спорта, коментира още той.

"Има ли положителна практика в настояще време, ще направим всичко, че да подпомогнем спортно-състезателната дейност на клубовете. Тази пандемия показа има ли смисъл от това, което правят българските клубове. Всички тези чужденци... Аз съм почитател на това голяма част от футболистите да са българи. Да се взимат чужденци, които да вдигат класата на отборите", каза Борисов пред Дарик, като отговори лаконично и на въпроса за бъдещето на Левски.

"Левски ще го бъде, просто трябва да се подредят нещата. Опитваме се да помагаме на всички", заяви Борисов.

Подобни статии