Бойко Борисов: Защо бе, джанъм, не гласувахте целия бюджет, за да си направите сметката (СНИМКИ)

Бившият премиер нарече държавния глава "лицемер", културата му не позволявала да наднича в чужди телефони, в това число и на пиарката си, но й забранил повече да си чати с мъже

С прогноза за предстоящите избори излезе бившият премиер Бойко Борисов в пряко включване по Фейсбук. "Радев ще излезе чист", пророкува той, след като очерта сложен анализ на политическата обстановка, в който преплете "прасе-касичка", "палячовци", мантинели, бюджет и др. Заобиколен от журналисти, както в силните години на премиерстването си, Борисов упрекна медиите, че били прекалено доверчиви. А формалният повод за "срещата" бе негова обиколка из Перперикон, в която плътно до него бе археологът проф. Николай Овчаров. Перперикон обаче остана на заден план, защото Борисов бе ангажиран да обясни, че държавният глава Румен Радев бил виновен за всичко.

"Аз знам, че съдията е купен", обяви Борисов. Последваха бурни ръкопляскания. Така експремиерът обясни, че се впускат в обречена битка. Той щял да приветства Радев, само ако се яви на избори и застане зад себе си с партия. Междувременно Борисов похвали първия кандидат за премиер на "Има такъв народ" Николай Василев, който бил "много разумен човек, много разумен човек".

"135 милиона за новите избори, а за цялата пътна поддръжка - нищо. От два месеца обикалям по пътищата и виждам мантинелите на "Марица" как не се пипат", възмути се Борисов.

На въпрос дали е готов да стане премиер, ако неговата партия спечели изборите, Борисов отговори: "Аз знам, че по-подготвен няма". Отново последваха бурни ръкопляскания.

След това самопризнание и самооценка Борисов отново заговори за безразборните коалиции.

"Това си е лично моя работа и на изпълнителната комисия" - така бившият министър-председател отговори кога ще обявят кандидатурата си за президент.

"Дори лицемерът Радев каза, че трябва да се броят", хвърли поредна квалификация бившият премиер, който често в миналото е говорил за език на омразата. След което обяви, че трябвало да има "обща кандидатура на демократичната общност срещу диктатурата на Радев". "Кандидатурата е ясна, но се надявам да спрете да се занимавате с маловажни неща. За мен не е важно, защото тези популисти и особено Радев, който говореше колко е важно е да се броят квитанциите, сега не казва нищо и не се прие. Това означава, че пак ако не им стига нещо, ще го броят два-три дни и ще си спечелят изборите. Знам, че съдията е купен", опита се да формулира тезата си Борисов. По-късно в профила му се появи редактиран вариант, който гласеше: "Въпреки че знам, че съдията на мача е купен и машинният вот се манипулира, ние ще се борим за победа на терена! Имаме силен отбор и това ги вбесява!".

За изтеклата кореспонденция на неговата пиарка Севделина Арнаудова с главния прокурор Иван Гешев, той отговори с контраатака: "Христо Иванов и Лозан Панов дали си чатят". И препоръча да се попита по-добре за чата на Пламен Узунов със съдиите. "Трябва да ви кажа, че ако и вашите телефони погледна сигурно имате много телефони на политици. Аз не надничам на никой в телефоните, моята култура е тази", каза той на журналистите. Последваха рехави ръкопляскания. В опит за духовито измъкване от темата, Борисов обясни, че се бил скарал на пиарката си повече да не си пише с други мъже освен с него. С Мая Манолова можела да си пише, той също имал кореспонденция с нея.

Преди излъчването на живо да приключи, след като Борисов разпусна журналистите, се чу инструкция: "Елате, елате да се снимате с премиера". И бившият премиер се смеси усмихнат със симпатизантите, които го чакаха. Никой не спазваше противоепидемичните мерки и никой от присъстващите не беше с маска. Последва бутане и дълга суетня къде да застанат, за да си направят обща снимка с дрон. Бившата председателка на Народното събрание Цвета Караянчева, която не успя да се класира за депутат на тези избори, си свали тъмните очила, докато следваше плътно Борисов. "Айде, отивайте там отзаде", разпореди операторът, който настойчиво издирваше някойси Илия. Снимката се забави, защото чакаха още ентусиасти. "Къде ги катерят тия скали", мърмореше някой. "Аре бе", скара се на закъснелите бившият премиер. Накрая общата снимка бе направена и всички участници се разотидоха щастливи.

Подобни статии