Бойко Рашков: Президентът беше ясен, ще чуете на 16-ти кой ще е в служебния кабинет

Нямам предложение и още никой няма предложение, каза пред журналисти вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков на въпрос дали има покана за оставане в следващия служебен кабинет.

"Президентът беше много ясен - ще чуете това на 16-ти. Каквото реши президентът, това ще бъде", посочи той. По думите му, това е въпрос, който трябва да се реши от държавния глава и от никой друг, и всяко предварително говорене би било малко неудобно и неприлично дори.
Помолен да коментира, че го свързват с евентуална партия на Кирил Петков и Асен Василев, Рашков каза, че няма такова нещо и не знае с каква цел се прави това.
Вътрешният министър коментира, че много би искал парламентът да успее да гласува на второ четене прехвърлянето на Бюрото за защита на свидетелите от главния прокурор към Министерството на правосъдието."Натрапва се мнението, че едва ли не тези толкова на брой служители в това бюро, охраняват само главния прокурор", коментира той.
Министър Рашков каза, че в настоящия момент има задържане на мигранския натиск, но трябва да сме бдителни. След като и Турция изгражда оградни съоръжения на границата с Иран и бди на своите граници, за да не допуска масово навлизане на афганистанци, не трябва да се успокояваме, посочи той. Рашков каза, че с актуализацията на бюджета са дадени средства за възстановяване на компрометирани части от оградното съоръжение на границата ни с Турция.

Подобни статии