Боксьорът oт “Братя“ спал със Салма Хайек на каравана

Докле останал у нас заради счупен крак, искал да е топмафиот в сериала на Nova

Снимка: Радостина Колева Леарт Докле

Актьорът Леарт Докле, добил голяма популярност с ролята си на лошо момче в криминалната сага „Братя“, е нощувал с мексиканската красавица Салма Хайек на каравана. Това се е случило по времето на снимките на заснетия у нас „Септември в Шираз“ с участието на звездата и Ейдриън Броуди.

Разбира се, двамата не са делили едно и също помещение, но за сметка на това са успели да се сприятелят, като нашенецът отнесъл и няколко похвали за добре свършената работа.

 

Затвор

В продукцията Лео, както го наричат близките, работи в затвора, като оглавява един от охранителните екипи. Героят му трябвало да съпроводи Салма Хайек, като ролята му включвала една-две реплики. С всяко следващо повторение на сцената Боксьорът, както е известен заради ролята си в българската игрална лента, ставал все по-агресивен и арогантен. Това обаче се понравило на световноизвестната актриса, която след финала на снимките лично го поздравила за начина на игра. В свое интервю Докле признава, че я е виждал по пижама и да пие чай. В същия филм се изявява и друг българин – Владимир Михайлов, партньорът му в „Братя“. Малцина обаче знаят, че артистът е искал именно неговата роля в кримката. Не я получил заради това, че е твърде млад. Потенциалът му бил забелязан и затова го „отмъкнали“ за образа на бодигард и момче за поръчки.

 

Фамилия

„Добро момче, скромно, с големи амбиции, големи мечти и с голямо желание“ - по този начин Леарт описва себе си. Не се страхува да признае, че има самочувствието на добър артист. Учи се на актьорство от детските си години, а „виновник“ за това е баща му – актьорът и режисьор Зехрудин Докле. Майка му – Клеопатра, е певица, известна у нас като албанската Лили Иванова. В България името му се помни лесно. Означава „роден от злато“, а също така идва от „младост“. За фамилията си разказва: „Моят род сме с датирани корени от времето на Иван-Асен II. Това са стари българи, които се намират в едни разпръснати села из целите Балкани. Интересното е, че в село Борие, в което е роден моят баща, все още се пазят българските традиции. Още не съм ходил, само съм чувал истории, чел съм. Има песни, които излизат от това място. Моят пра-пра-прадядо е бил старейшина.“ Историята всъщност разказва как дядото на Лео е повтарял „докле, докле“, използвайки го като докога. Така и го научили в селцето. Днес звездният внук е известен и у нас, и зад граница. И го дължи на престоя си в България. Расте тук от дете. Първоначално родителите му идват с идеята да си починат за седмица-две. Малкият Лео обаче чупи крак, а татко му категорично решава, че ще се лекува у нас. И така лека-полека се установяват. Като порастват, сестрите му избират отново живот зад граница. Едната отива в САЩ, а другата в Англия.

 

Стихотворение

Първите стъпки у нас са трудни за Леарт. Късат го на изпитите в НАТФИЗ. „В една от задачите трябваше да кажа стихотворение, те ми дадоха задача, която направих, но не съм сигурен, че я направих както трябва“, издава в миналото. Всъщност се проваля с рецитала на стихотворение. По-късно постига мечтата си да се развива на сцена. „Трудното бих казал, че е чакането. Нашата професия е силно свързана с чакането. И то как съществуваш в това чакане, трябва да се чака много интелигентно, много практично – какво чакаш, как… Най-трудното за мен беше, когато започнах да репетирам със Сашо Морфов“, казва Докле, който визира многократно проваления си танц на репетиции за една от пиесите. Трудност среща и в гората, когато реализира снимките на „Воевода“ от Зорница-София. Героят му е трябвало да се разплаче – след усилени тренировки успява.

Снима филм в Италия 

Последният филм, по който Леарт работи, е чуждестранна продукция, чиито снимки се реализират в Италия. Образът му е обвит в мистерия и неслучайно. Артистът не обича да говори за проекти, които не са финализирани. Според запознати отново ще е в ролята на лошо момче, тъй като предложението за роля идва след блестящата му игра в „Братя“. Освен това той е и физически добре подготвен. Над 13 г. е тренирал бокс, това е една от причините да влезе в ролята на охранител, а прякорът във филма се налага и в реалния живот.

Подобни статии