Болницата знаела за незаконните павилиони, питала как да ги узакони

Болница "Свети Иван Рилски", на чиято територия е павилионът захранван от кабел, за който се предполага, че уби 16-годшният Людмил, знаела, че будките на нейната териорията са незаконни и се интересувала как да ги узаконят. Това стана ясно по време на архитектурна комисия в Столичния общински съвет, на която главния архитект на София Здравко Здравков, кметът на "Триадица" Димитър Божилов и представители на ЧЕЗ предоставят информация за случая с убитото момче. 

В началото на заседанието стана ясно, че от ЧЕЗ няма да присъстват, а са изпратили писмо, в което посочват, че вече са предоставили становището си и към настоящия момент нямат нови факти. Също така казват, че се оказва пълно съдействие на компетентните органи и се предоставя съответната документация.

Въпросният павилион извършва дейност от 2011 г. При проверка през 2018 г. на работна група към район "Триадица", е установено, че е незаконен. Те изпращат консултативен акт към НАГ, оттам обаче ги връщат за пропуски и процедурата зацикля. Междувременно от "Иван Рилски" питат ДНСК каква е процедурата за указаконяването на будката, същото запитване се отправя и към архитекта на район "Триадица".

Здравков пак обясни, че първоначалният собственик на павилиона е Пламен Божидоров Бочев и фирмата му "“Нептун“, който сключват договор с ЧЕЗ на база бележка подписана със запетайка от архитекта на района Иван Шишков, който миналата седмица подаде оставка. Будката бива продавана през 2016 г. на фирма ЕООД „Дениа 2016“ на Цвета Господинова, която също сколючва договор с ЧЕЗ.

Подобни статии