Борис Бонев от "Спаси София": Оставката на Методи Лалов отслабва силата на опозицията в СОС

Борис Бонев

Не смятам, че неразбирателството в групата на "Демократична България" е добра новина за София. То отслабва силата на опозицията и, за съжаление, дава повод на ГЕРБ да разпространяват фалшивата тезата, че само те могат да управляват София. Това заявява в профила си във Фейсбук независимият общински съветник Борис Бонев в коментар на оставката на Методи Лалов като председател на групата на ДБ в Столичния общински съвет /СОС/.

Лалов допусна поредица от ненужни грешки. Той загуби време и енергия в агресивни и безпочвени атаки срещу съмишленици, при все че управлението на Фандъкова е това, което прави грешка след грешка, усвоявайки милиарди в процеса. Това доведе до прекъсване на диалога, като бяха пропуснати редица възможности за съвместни действия с много по-голям ефект за нашия град, отбелязва Бонев.
Според него кадровият въпрос е ключов. "На София са й нужни лица с доказани действия за подобряване на живота в града и многогодишен фокус, за да я изведем от блатото на ГЕРБ. София и СОС не трябва да бъдат просто трамплин за политическото и кариерно израстване", отбелязва Бонев. Всички сме длъжни да извлечем поуки и да сме много по-отговорни на следващите избори в София. Дължим го на софиянци, които нямат време и толеранс към грешки, непостоянство и политиканстване, а очакват конкретни, бързи и качествени решения за огромните проблеми. И само #заедно можем да отговорим на това очакване, казва още Бонев.
Според него на София й е нужно обединение на усилията, идеите и мозъците, а моделът може да бъде променен само чрез широк фронт, обединен около способни и доказали се хора, екип от експерти и ясна програма и ангажименти.

Подобни статии