Борис Джонсън се срещна с лидера на беларуската опозиция Светлана Тихановска

Британският премиер Борис Джонсън се срещна в Лондон с лидерката на беларуската опозиция Светлана Тихановска, предаде Ройтерс. В хода на разговора между тях, състоял се на "Даунинг стрийт" 10, британският министър-председател е изразил подкрепата си за "гражданското общество и демокрацията в Беларус".

"Ние сме категорично на ваша страна. Активно подкрепяме това, което правите. Много се радвам да ви видя", заяви Джонсън, обръщайки се към Тихановска.
Тихановска каза, че смъртта на беларуския активист Виталий Шишов, открит обесен в парк в Киев, може би е убийство, макар че добави, че разследването ще установи истината.
Шишов, който живееше в изгнание в Украйна, беше открит тази сутрин обесен в парк близо до дома си в Киев, а украинската полиция съобщи, че проверява всички версии, включително убийство, маскирано като самоубийство.
"Предпочитам да изчакам резултатите от разследването", каза пред журналисти в Лондон Тихановска. "Бих казала, че това е убийство, но не мога да твърдя със сигурност, без да станат ясни резултатите от разследването", допълни опозиционерката.

Подобни статии