Борис Ячев: "Репортери без граници" действат като синдикат на Прокопиев

Борис Ячев е председател на парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарната етика.

"Имам опасенията, че може да се предприемат определени действия на КПКОНПИ срещу г-н Прокопиев и неговото обкръжение от фирми като натиск и ограничение на свободата на словото. Аз се запознах с фактите, внесените искове са свързани с друг вид бизнес на господин Прокопиев, който няма нищо общо с медийния му бизнес". Това заяви депутатът от Обединени Патриоти Борис Ячев в отговор на въпрос какво се случва с исковете срещу Иво и Галя Прокопиеви.

Ячев е председател на парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарната етика. Относно позицията на "Репортери без граници" Ячев заяви: Аз го виждам като действията на един синдикат.

Ячев коментира доклада на КПКОНПИ за 2019 година. Той подчерта редица успехи на комисията. "Комисията е внесла 222 искове на стойност 850 милиона лева", отчете като успех Ячев. Той подчерта, че Комисията изпитва недостиг по отношение на кадровото обезпечаване. Оперативните разработки с "Апартаментгейт" и терасата на Пламен Георгиев са висящи и по тях се работи, но не са финализирани", каза Ячев.

Подобни статии