Борислав Михайлов е новият стар президент на БФС, той благодари за подкрепата

Борислав Михайлов остава президент на БФС. Той спечели изборите на днешния Конгрес, проведен в Зала 1 на НДК. Новият-стар президент събра 241 гласа от общо 479 бюлетини, което се оказа достатъчно. Основният му конкурент Димитър Бербатов получи 230 гласа, а Христо Порточанов взе осем.

 

Ето какво заяви Михайлов непосредствено след победата си:

"Благодаря за вашето доверие. Днес пред погледа на цяла България, пред погледа на всички вас, пред представителите на УЕФА и ФИФА, които казаха, че не са виждали и там такъв конгрес, още един път се доказа, че БФС и неговите делегати, никога не са неглижирали демократичния избор.

Очевидно след доста целенасочена тежка кампания, доста неприятно лице на част от конгреса и част от залата, стигнахте до вашия избор, за който съм благодарен.

Промяна ще има със сигурност, вие сами ще се уверите, но аз отново съм абсолютно благодарен за това, че ме подкрепихте и за начина, по който се организира всичко. Въпреки всички неща, които не са позволени, но бяха използвани от някои хора. Видя се, че всичко е прозрачно и ще работя с цялото си сърце в следващите четири години за вас".

Подобни статии

 • Бербатов обвини БФС в

  Бербатов обвини БФС в "унизително поведение"

  Отново ставаме свидетели на унизително поведение от страна на ръководството на БФС. Това написаха от екипа на кандидата за президент на на Българския футболен съюз Димитър Бербатов, който за пореден път атакува настоящото ръководството на централата с президент Борислав Михайлов.

  102
 • Бившият адвокат на ЦСКА мина в оправдателен режим след срещата за стадиона на ЦСКА

  Бившият адвокат на ЦСКА мина в оправдателен режим след срещата за стадиона на ЦСКА

  Министърът на младежта и спорта Радостин Василев, който е бивш адвокат на ЦСКА, премина в оправдателен режим след дълга и напоителна среща със собствениците на ЦСКА и представители на "Сердика спортни имоти" по казуса със стадион "Българска армия" вчера. Бившият адвокат заяви, че "защитавал единствено интересите на държавата", а скоро му предстояла и среща с други отбори и спортни федерации, които ще поставят своите проблеми и ще бъдат запознати с програмата на министерството.

  108
 • Нова Броудкастинг Груп и БНТ ще излъчат съвместно световното първенство по футбол

  Нова Броудкастинг Груп и БНТ ще излъчат съвместно световното първенство по футбол

  Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия ще излъчат съвместно световното първенство по футбол през 2022 година. Благодарение на партньорството между тях, българските зрители ще имат възможност да се насладят на 22-ото издание на финалите за световната купа, които ще се проведат в Катар през есента.

  159