Борислав Михайлов е новият стар президент на БФС, той благодари за подкрепата

Борислав Михайлов остава президент на БФС. Той спечели изборите на днешния Конгрес, проведен в Зала 1 на НДК. Новият-стар президент събра 241 гласа от общо 479 бюлетини, което се оказа достатъчно. Основният му конкурент Димитър Бербатов получи 230 гласа, а Христо Порточанов взе осем.

 

Ето какво заяви Михайлов непосредствено след победата си:

"Благодаря за вашето доверие. Днес пред погледа на цяла България, пред погледа на всички вас, пред представителите на УЕФА и ФИФА, които казаха, че не са виждали и там такъв конгрес, още един път се доказа, че БФС и неговите делегати, никога не са неглижирали демократичния избор.

Очевидно след доста целенасочена тежка кампания, доста неприятно лице на част от конгреса и част от залата, стигнахте до вашия избор, за който съм благодарен.

Промяна ще има със сигурност, вие сами ще се уверите, но аз отново съм абсолютно благодарен за това, че ме подкрепихте и за начина, по който се организира всичко. Въпреки всички неща, които не са позволени, но бяха използвани от някои хора. Видя се, че всичко е прозрачно и ще работя с цялото си сърце в следващите четири години за вас".

Подобни статии

 • Борислав Михайлов поиска публика на стадионите

  Борислав Михайлов поиска публика на стадионите

  Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов изпрати официално писмо до директора на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев и до министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров с призив за преразглеждане на издадената на 12 октомври заповед, забраняваща присъствието на публиката на стадионите в София.

  65
 • Станимир Стоилов:

  Станимир Стоилов: "Левски" има крещяща нужда от точки

  Треньорът на Левски Станимир Стоилов призна, че не разбира решението на РЗИ за мачове при закрити врати, което не помага на никого. Той направи това на импровизирана пресконференция на открито пред стадион "Георги Аспарухов - VIVACOM Арена" преди вчерашната открита тренировка на "сините", предаде БТА.

  67
 • Бербатов прогнозира, че има голяма вероятност за нов конгрес на БФС

  Бербатов прогнозира, че има голяма вероятност за нов конгрес на БФС

  Има голяма вероятност да има нов конгрес. Това ще го оставя на адвокатите. Те работят усърдно върху това. Това съобщи в социалните мрежи кандидатът за шеф на БФС Димитър Бербатов. Той категорично оспорва легитимността на победата на Борислав Михайлов на извънредния конгрес този вторник.

  65