Борисов: Имунизират населението с ваксини с изтекъл срок на годност

Днес имунизират населението с ваксини с изтекъл срок на годност- "Пфайзер". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Асеновград.

Борисов се възмути от медийното внимание към президента Радев и "безвъзмездното" му отразяване и попита защо на Европейския съвет не отишъл премиера Янев, а отишъл президента. По думите му държавният глава днес не трябвало да събира министрите в президентството за ковид мерките, а да издаде указ, с който да освободи здравния министър Стойчо Кацаров. Лидерът на ГЕРБ припомни, че няма партия, която да не иска вече оставката на Кацаров.

Той попита защо продали добрите ваксини на Норвегия, а други подарили. „Защо лъжат хората и ваксинират с изтекъл срок на годност?“, попита той.

Борисов недоумявал "като какъв" Радев свиква срещата в „Дондуков“ 2 за ковид мерките. Той посочи, че Радев си прекратил кампанията за един ден и от утре пак щял да я поднови.

Той коментира, че 88 млн. лв. били откраднати от търговци на ток.

„По пътя на копринката до Радев“, каза Борисов.

По думите му президентът Радев бил в такава "паника", че вътрешният министър Бойко Рашков трябвало да измисли нещо толкова "гадно", че цяла седмица да се задават въпроси към ГЕРБ.

Борисов се обърна към Радев, че спрял "АстраЗенека", защото давала дефекти, а след него и цяла Европа.

Иначе преди това Борисов посети манастира "Св. Св. Кирик и Юлита край Асеновград. Митрополит Николай Пловдивски го посрещна и му благодари за грижите, които правителството му и той лично полагали за църквата.

Подобни статии