Борисов: Саниране няма, докато са тези, "Хемус" няма да има, докато са тези, тунел под Шипка няма да има, докато са тези

ГЕРБ ще подкрепи състава на новото правителство. Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов в Арбанаси на семинар на младежката организация на ГЕРБ. Борисов посочи още, че едно от първите предложения, които депутатите на ГЕРБ ще внесат в новия парламент, е за мораториум върху тегленето на държавен дълг, предаде БНР.

Страната е в три тежки кризи – мигрантска, Covid, финансово-икономическа, коментира пред младежите от ГЕРБ бившият премиер и лидер на партията Бойко Борисов: 

„Нямаме план за възстановяване. Всеки понеделник се тегли по половин милиард без да се знае за какво е. Близо 4 милиарда се задължиха“. 

По изчисленията на Бойко Борисов през декември инфлацията у нас вече ще е 10 %, а дългът ще е 7-8 милиарда лева.  

„И затова едно от първите предложения, които ще направим в парламента като влезем, е мораториум веднага върху тегленето на дълг. Нека новото правителство си прецени – трябва ли му, не трябва ли му“. 

Бойко Борисов заяви, че депутатите на ГЕРБ ще подкрепят новото правителство и всички мерки, предлагани от преговарящите от четирите партии и предупреди: 

„Два бюджета няма да стигнат за всичките тези мерки“. 

За санирането и инфраструктурните проекти Борисов посочи: 

„Саниране няма да има, докато са тези, и "Хемус" няма да има, докато са тези, няма да има и път между Русе и Търново, няма да има и тунел под Шипка“

Подобни статии