Борисов след среща със синдикатите за бъдещето на "Марица-изток": Времената са трудни, търсим решения за всеки сектор

Премиерът Бойко Борисов проведе среща с президента на КНСБ Пламен Димитров и представители на синдикатите на „Мини Марица-Изток“., съобщиха от МС. Акцент в разговора са били въпроси относно бъдещето на комплекса „Марица-изток“, както и мерките на правителството за справяне със социално-икономическата криза, породена от пандемията от COVID-19.

Срещата се проведе преди свикания днес Браншови съвет за тристранно сътрудничество, минно дело и геология в Министерството на енергетиката, на който ще бъдат разгледани перспективите за решаване на проблемите на комплекса.

Темата беше обсъдена и по време на разговора на премиера Борисов с президента на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов в събота, като тогава се включи по телефона и президентът на КНСБ Пламен Димитров. В днешната среща участваха вицепремиерът Томислав Дончев и заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков.

Малко по-късно самият Борисов написа за срещата и в профила си във Фейсбук, където заяви: "Времената са трудни и търсим най-добрите решения, за да помогнем на всеки сектор".

Подобни статии