Ботас говори за борбата за титлата във Формула 1

Снимка: ЕПА/БГНЕС Валтери Ботас

Пилотът на "Мерцедес" Валтери Ботас сподели мнението си за борбата за титлата през сезон 2021 на Формула 1.

"Никога не знаеш как ще протече сезонът. И все още предстоят състезания, така че всичко е възможно. Ще се опитам да покажа на какво съм способен. Ще се опитам да печеля състезания, да се представя възможно най -стабилно и да печеля точки.

Всъщност, не знам, ще трябва да попитам Тото Волф за това. Сега разликата в точките е доста голяма. Въпреки че в началото на сезона изглеждаше, че вече не ми е позволено да се боря за титлата. Но никога не знаеш със сигурност. В крайна сметка ние просто вървим напред, едно състезание след друго. Но лично за мен преди началото на уикенда може да има само една цел - победа. Това е единственото нещо, което има значение, поне това е моят подход.

Ние сме отбор и трябва да спечелим и двете титли. Както купата на конструкторите, така и индивидуалното състезание. В момента Люис има по-голям шанс да стане първи", заяви Ботас.

Този сезон Ботас е на трето място в индивидуалното класиране на пилотите. Той има 141 точки. Макс Ферстапен от Ред Бул е начело (226,5 точки). Съотборникът му Люис Хамилтън (221,5) е на втора позиция.

Подобни статии