Ботев (Пд) с дългове за 1,65 млн. лева

Бавят по две заплати

Photo: webnews.bg

Около 1 650 000 лева са задълженията на Ботев към момента. Това стана ясно след проведената в понеделник среща за бъдещето на клуба, организирана от основния акционер при „жълто-черните“ - Сдружение ПФК Ботев (Пд).

Бившият собственик Георги Самуилов е платил 850 000 лв. стари дългове в последните месеци, след като обяви, че ще върне акциите.

750 000 лв. са задълженията към местни данъци и такси, 240 000 към НАП, 120 000 към Запрянови, 100 000 към полицията. 250 000 лв. са заплатите на футболистите за юли, които трябваше да се платят до 20 август и все още не са дадени.

В същото време Ботев (Пд) очаква приходи от около 600 000 лв. в близките седмици. Средствата са от продажбата на Никола Илиев. Тези пари ще стигнат на „канарчетата“ да изчистят възнагражденията за юли и август. След това „жълто-черните“ трябва да намерят как и откъде ще се издържа клубът, се разбра още по време на проведената среща на феновете. Клубът трябва да осигури и около половин милион за изкупуване на дълга, който остана след фалита на КТБ.

„Никой не е знаел и не сме осведомявани какво ще се случи. Именно затова осъществихме одобрената от г-н Самуилов селекция. Имаше още играчи, които трябваше да се привлекат, и такива, които трябваше да се освободят. След като се промени ситуацията, стопирахме селекцията”, заяви треньорът на вратарите в Ботев и любимец на бултрасите Лилчо Арсов.

По време на сбирката се коментира, че Ботев има подписани рекламни договори за 60 000 лв. на месец. Самуилов пък е информирал сдружението, че ще осигурява по още 30 000 лв. месечно, макар че това не е потвърдено официално.

Още по темата: Футбол

Подобни статии