Брижит Макрон бясна на антиваксъри за хаштага #JeanMichelTrogneux (СНИМКИ)

Снимка: Туитър Част от колажите, които се разпространяват в Туитър

Първата дама на Франция Брижит Макрон реши да предприеме правни действия срещу разпространители на слух, че е транссексуална и е родена мъж, съобщи адвокатът й, цитиран от Ройтерс.

Привърженици на конспиративни теории, антиваксъри и крайно десни нападнаха Брижит Макрон в социалните мрежи, след като крайно дясно издание публикува подобен слух през есента. Медията твърди, че съпругата на президента Еманюел Макрон е родена под името Жан-Мишел Троньо. А Троньо е нейното моминско име.

Според защитници на френския държавен галва слуховете се появяват само месеци преди президентските избори догодина с цел да уронят престижа на Макрон, макар и той още да не е обявил дали ще се кандидатира за втори мандат.

„Хаштагът #JeanMichelTrogneux се разпространява в Туитър от няколко седмици. Започнати са правни действия срещу няколко души, след като слуховете се засилват след пускането на видео в социалните мрежи на 10 декември“, каза адвокат Жан Еноши пред Ройтерс. Еноши не посочи срещу кого са предприети действия, нито дали е подадена жалба в граждански или наказателен съд.

Френският президент Макрон среща съпругата си, когато е едва на 15 години, а тя му е била учителка. Тогава Брижит е била на 40 години и омъжна с деца. Голямата разслика между двамата многократно е ставала повод за негативни коментари по адрес на двойката.

Подобни статии