Бритни Спиърс слиза от сцената

Следващото изслушване на певицата в съда е на 29 септември в Лос Анджелис

Популярната изпълнителка Бритни Спиърс обяви, че няма да се качи на сцената отново и това ще бъде така, докато баща й контролира кариерата й като неин попечител.

През 2008 г. американски съд постави певицата под попечителство заради разклатеното й психично здраве и проблеми с наркотиците. За неин основен попечител бе определен баща й Джейми Спиърс, който контролира всичко около нея - кариера и финанси. Последната сценична изява на Бритни беше в края на 2018-а.

"Няма да се изявявам на сцени, докато баща ми се занимава с това какво обличам, казвам, правя или мисля", написа Спиърс в профила си в Инстаграм. Тя твърди, че предпочита да споделя видеоклипове от хола си, вместо от сцената в Лас Вегас. "Попечителството уби мечтите ми... Така че всичко, което имам, е надежда", написа още певицата и добави, че хората, които би трябвало да са нейната най-голяма подкрепа, са я наранили дълбоко. Бритни предприе съдебни действия, за да си върне независимостта. В началото на този месец съд в Лос Анджелис отказа да удовлетвори искането й, което бе баща й да бъде отстранен като попечител на финансите й.

Бащата на поп звездата Джейми Спиърс управлява музикалната кариера на дъщеря си на стойност от около 60 млн. долара вече 13 години. 39-годишната певица, която страда от неуточнено психично заболяване,  миналата седмица постигна първа победа в битката срещу контрола на баща й, след като съдия Бренда Пени уважи искането й да си избере сама адвокат, който да защитава интересите й в битката срещу 13-годишното попечителство на баща й, при което Бритни няма контрол над парите си и не може сама да взема важни житейски решения. Следващото изслушване по случая е на 29 септември в Лос Анджелис. „Не ми хареса начинът, по който документалистите са извадили унизителни моменти от миналото ми. Аз съм ги оставила зад гърба си отдавна“, пише още Бритни в социалните мрежи. Спиърс говори за филма Framing Britney Spears, който в детайли разказва за историята й с попечителството.

По време на последното съдебно заседание преди месец певицата заяви, че се чувства като затворник, а човешките й права са силно ограничени. Поп звездата се оплака, че не й е позволено да взима никакви решения за своя живот, в това число не може да се омъжи за приятеля си и да роди дете. Бритни Спиърс разказа пред съдията, че има поставена противозачатъчна спирала и дори не й се разрешава да отиде в болница и да я премахне по собствена воля, за да стане отново майка. Освен това тя е била принуждавана да приема медикамент с литий, с който се лекува биполярно разстройство. От него певицата се чувствала като упоена и дори не можела да говори. "Не съм тук, за да бъда нечий роб! Последния път, който говорих пред вас, останах неразбрана. Надявам се, че сега ще чуете думите ми и ще разберете, че това попечителство ми нанася повече вреди, отколкото ползи", апелира певицата към съдебните власти.

 

На 17 години става звезда

Бритни Спиърс е една от най-продаваните певици за всички времена с над 100 млн. продадени копия на албуми и 98 млн. продадени сингли. Спиърс чупи рекорда за най-млад изпълнител, когато на 17 години дебютира със сингъл на първо място в класацията Топ 100. Освен това албумът и сингълът едновременно заемат първа позиция в Billboard класациите. Певицата все още държи този рекорд. Дотогава Baby One More Time е албумът, продал най-много копия за тийнейджър – 28 млн. Албумът е и един от най-продаваните албуми на всички времена, успехът й възражда тийн-поп жанра от поп музиката и поправя път за други тийн-поп ориентирани звезди като Кристина Агилера или Джесика Симпсън. Едноименният водещ сингъл достига върха във всяка страна, а видеоклипът, който я показва като ученичка в ученическа униформа, танцувайки в училище, става емблематичен. Третият сингъл на албума You drive me crazy само стимулира успеха на албума, ставайки вторият й топ 10 хот в Щатите и по света. Има по-малка сестра, Джейми Лин Спиърс, която е актриса. Има двама сина – Шон Престън и Джейдън Джеймс, от брака й с Кевин Федърлайн. През юни 2007 г. тече развод на певицата със съпруга й, който по-късно иска попечителство над децата поради пристрастеност на певицата към наркотици. През ноември 2007 г. Бритни е приета в психиатрична клиника, където се лекува от наркотичната пристрастеност. Днес тя е в добро здравословно състояние и се грижи за децата си.

Подобни статии