Димитър Благоев дал пари за построяването на сградата на ДНСП на "Лъвов мост"

Сградата на ДНСП на Лъвов мост е пред разпад. При всяко преминаване на трамвай покрай нея се получава вибрация ­ като при земетресение. Към нея освен всичко друго има и реституционни претенции. Тя е строена от БКП, чийто правоприемник е БСП.

Пари за построяването й е дал лично Димитър Благоев. Централата на "Позитано" не задоволява нуждите на партийните функционери. Една от идеите е да се преместят на Лъвов мост.
Делото срещу МВР е спечелено на първа инстанция, въпреки протестите, че при строежа на сградата е имало събирателна сметка и в нея са участвали както активисти на бившата БКП, така и обикновени граждани.
Две недовършени сгради в района на Спортната академия на МВР могат да приютят Генералната дирекция на полицията, след като БСП изпъди ген. Валентин Петров оттам. Бившият шеф на РДВР-Пловдив обаче настоявал офисът му да е в самия център на София, така че по го устройвала сградата на ул. "Антим I", където в момента се помещава Столичната дирекция на вътрешните работи.
В новия Закон за МВР, който беше приет на първо четене в парламента, тази служба се споменава само веднъж ­ в раздела "Преходни и заключителни разпоредби".

Подобни статии