Бури и възможни градушки в 12 области утре, сред тях е и София

Бури и възможни градушки в 12 области утре, сред тях е и София

Това се посочва в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ. В тези 12 области утре, сред които е и София-град, ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевични бури. Ще има условия и за градушки.

Това се посочва в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.
В тези 12 области утре, сред които е и София-град, ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевични бури. Ще има условия и за градушки.

Подобни статии

 • Сняг и студ до –15 градуса ще има в следващите няколко дни

  Сняг и студ до –15 градуса ще има в следващите няколко дни

  През следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен фронт. През нощта облачността от северозапад ще се увеличи и в Западна България, както и в отделни североизточни райони ще има валежи предимно от сняг. През деня в по-голямата част от Южна България ще превалява сняг, на места в низините примесен с дъжд. След обяд от северозапад облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Това сочи прогнозата на Националния инстут по метеорология и хидрология (НИМХ).

  77
 • Миналата година е била шестата най-топла в света, откакто се води статистика

  Миналата година е била шестата най-топла в света, откакто се води статистика

  Миналата година е била шестата най-топла, откакто се води статистика, причинявайки екстремни метеорологични явления по целия свят и подкрепяйки доказателства за дългосрочното затопляне на земното кълбо, съобщават световните агенции, като се позовават на анализ на американската Национално управление по изследване на океаните и атмосферата (NOAA) и НАСА.

  123